torstai 27. tammikuuta 2011

A-link Pad 7":n käyttöjärjestelmän voi vaihtaa toiseen helposti

A-Link Pad 7" piti nk. flashata eli koko käyttöjärjestelmä päivittää. Näistä on varoiteltu. Laitteesta saattaa tulla nk. brick eli tiiliskivi. Halusin edellisen käyttäjän kaikki tiedot kerralla pois. Homma osoittautui suoraviivaiseksi. Nyt on vahva olo, kun voi aina niin halutessa kokeilla uutta ROM-tiedostoa (eli uutta käyttöjärjestelmää), kun/jos sellainen julkaistaan.

Tein tunnuksen palveluun slatedroid.com. Siirsin omalle tietokoneelle 7-zipillä pakatun ROM-tiedoston. Raahasin SD-kortille script-nimisen kansion, jonka alla käyttöjärjestelmän tiedostot olivat. Tässä vaiheessa siirsin SD-kortin tietokoneesta Padiin. Käynnistin Padin ja odotin. Käyttöjärjestelmä asentui ja lopulta tuli poistaa SD-kortti Padista. Kun käynnistin uudestaan, ladattiin myös uusi käyttöjärjestelmä. Olipa se helppoa.

En ole varma, kuinka laillista tuollainen ROMin vaihtaminen on. Ainakin se on selvää, että alkuperäisellä ROMilla laite toimii todella hitaasti. Valitsemani ROM sisältää kiihdytyksen, jolla laitteen prosessori saadaan toimimaan mahdollisimman nopeasti ( 350 MHz -> 600 MHz). Kysymyksessä ei kuitenkaan ole ylikellotus, koska prosessori on oikeasti 600 MHz:n nopeudella toimiva ja se onkin *alikellotettu* alkuperäisessä ROMissa.

Mikäli ROMin vaihtaminen on kaikilla laitteilla noin helppoa, ei ole ihme, että siitä tulee suurta muotia.

Kuvassa A-Link Pad 7"

10 kommenttia:

 1. Minkä nimisen ROMin valitsit?

  VastaaPoista
 2. En ole varma mikä laite minulla on. Meinaan slatedroid.com sivustolla ei ole A-LINKkiä.

  VastaaPoista
 3. Otin montakin. Yksi niistä oli nimeltään: M001 Slatedroid Mercury RC (Logo Fixed). Tuosta M001:stä tiesin, että kysymyksessä on minun laitteeni. Joo, ei kannata tehdä mitään, jos toimii eikä tiedä, minkä laitteen omistaa.

  VastaaPoista
 4. Ostin just tän padin ja laitoin siihen Ekenin M100 Android 2.0:an. Heittämällä sisään ja käynnistyy ok. En vaan vielä kerennyt testaamaan toimintoja.

  http://www.eken.com/support/

  www.eken.com/en/soft/M100_Android2_Model_1.rar

  VastaaPoista
 5. No hyvä, että meni heittämällä. Pitää käydä vilkuilemassa tuota Ekenin sivua!

  VastaaPoista
 6. sehä lataa niitä rar tiedostoi tosi kaua !!!! ja eiks kaikille tableteille yleisesti ottaen oo julkastu android 2.3??

  VastaaPoista
 7. Silloin kun minulla oli A-Linkin Pad, siinä käytettiin Android 1.6:sta.

  VastaaPoista
 8. Ekenin linkki on kuollut ja slatedroid sivuston download manager pois käytöstä... Onko kellään tietoo tai heittäää linkkiä mistä vois ladata tommosen päivityksen? (Ja tiedän, että postaus on yli vuoden vanha)

  VastaaPoista
 9. Sain kaksi A-LINKIn PAD 7+:aa..järjestelmä ilmoittaa että siinä on Ubuntun Kernel-versio 3.0.8..toinen tabletti tilttasi aika pian tehdasasetustn päivitysten jälkeen, toinen toimii kyllä..mutta olisin halunnut päivittää Ubuntuun..sopisiko Mint siihen..ja mikä versio?

  VastaaPoista
 10. Voi siitä on niin kauan, kun minulla oli tuollainen tabletti. En osaa sanoa, pitääkö kukaan enää yllä yhtäkään tuoretta Androidia tai Linuxia tuolla tabletille.

  VastaaPoista