torstai 31. maaliskuuta 2011

Windows Thin PC CTP

Asensin Windows Thin PC -käyttöjärjestelmän. Näin vanha Pentium 4 -pohjainen tietokoneeni saa Microsoftin mukaan uuden elämän. Rekisteröidyin Microsoft Connectin kautta ja latasin ISO-imagen, jonka edelleen poltin DVD-levylle. Asennuksen jälkeen latautui ruudulle Windows 7:stä tuttu työpöytä. Oikeassa alakulmassa lukee "Windows Embedded". Ohjelmia ei juurikaan ole valmiiksi asennettuna. Internet Explorer 8 sentään löytyy ja sen avulla pääsin kirjoittamaan tätä blogimerkintää.

Minimissään tämä käyttöjärjestelmä vaatii 1 GHz:n prosessorin ja 1 Gt RAM-muistia. Näytönohjaimen tulee olla DirectX9 -yhteensopiva. Mistähän löytäisin näin vanhan koneen :) ? Näin pääsisin kokeilemaan, voiko todella vanhalle koneelle antaa uuden elämän kevennetyn Windowsin avulla.


lauantai 26. maaliskuuta 2011

Ylen Areena on nyt myös Androidissa

Ylen Areena pelaa nyt myös Androidissa. Katsoin uutiset ja hyvinhän ne näkyivät ja kuuluivat. HTC Hero ja Android 2.1 ovat riittävä alusta. Ei tarvitse olla sen kummempaa älypuhelinta. Maksuton Yle Areena löytyy Android Marketista. Katso vaikka: https://market.android.com/details?id=com.yle.webtv .


Samba-jako helposti Ubuntu 10.04 LTS:ssä graafisen työkalun avulla


Asenna ensin Synaptic-pakettimanageri. Komenna:

sudo su

ja

apt-get install synaptic

Käynnistä Synaptic. Se löytyy kohdasta Järjestelmä, Ylläpito, Synaptic-pakettienhallinta. Etsi Synapticin hakurivillä pakettia system-config-samba. Asenna paketti Synapticin avulla.

Siirry system-config-samba -ohjelmaan. Se löytyy kohdasta Järjestelmä, Ylläpito, Samba. Anna pääkäyttäjän salasana.

Tee käyttäjän kotihakemiston jako. Paina plus-painiketta. Katso kuvat.




Kohdasta Asetukset, Palvelimen asetukset löytyy työryhmän asettaminen.



Huomaa, että oletuksena työryhmä on WORKGROUP. 

Siirry Windowsiin. Napauta Start-painiketta. Kirjoita \\ubuntun ip-osoite\jako (tässä tapauksessa scas). Siis esimerkiksi:

\\192.168.1.104\scas

Nyt Windowsista pääsee selaamaan Ubuntun tiedostoja. On mahdollista asettaa myös kirjoitusoikeus (kohta, jossa lukee Kirjoitettavissa).

Kannattaa katsoa, mitä muutoksia graafinen työkalu teki tiedostoon /etc/samba/smb.conf.





torstai 24. maaliskuuta 2011

Kuinka HTC Hero rootataan

Android-kännykkäni HTC Hero on mukava puhelin. Vaan kun pitäisi ottaa ruutukaappauksia, se ei onnistukaan noin vain. Ensin kännykkä pitää rootata. Vasta sitten ruudunkaappausohjelma suostuu ottamaan kuvia. Roottaus tarkoittaa pääkäyttäjän oikeuksien hankkimista.

Latasin ensin SD-kortille Universal Androot -ohjelman. Seuraavaksi asensin Heroon Android marketin kautta Astro File Managerin, jonka avulla siirryin SD-kortille ja sain asennettua Universal Androot-ohjelman. Kun asennus oli valmis, roottaus oli tehty. Nyt Screenshot-ohjelma ottaa kuvia tarvittaessa vaikka kännykkää ravistamalla.

Roottausta ei yleensä tehdä siksi, että halutaan ottaa Androidissa ruutukaappauksia. Yleensä on tapana asentaa Custom ROM eli muuteltu (siis paranneltu) käyttöjärjestelmän versio kännykkään. HTC Heron tapauksessa Android 2.2:stä ei ole virallisesti saatavana. Niinpä esim. flashia ei voi käyttää. Sopiva Custom ROM saattaisi korjata tilanteen.


Nyt voin ottaa ruutukaappauksia!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Voddler on nyt käytössä - ruotsinkielisillä tekstityksillä tosin

Otin joulukuussa 2010 Saunalahdelta edullisen GSM-liittymän. Mukana tuli mahdollisuus luoda ilmainen Voddler-tili. Innostuin kokeilemaan Voddleria, jonka kautta voi katsoa elokuvia. Valitsen ne ilmaiset elokuvat. Mitä sitä suotta maksamaan. On siellä maksullisiakin.

No, leffat näkyvät. Ainoana tekstitysvaihtoehtona oli ruotsin kieli (suuressa osassa elokuvia). Saa toki katsoa ilman tekstejäkin. Nyt minulla on kanava, jonka kautta voin katsoa englanninkielisiä elokuvia ruotsinkielisellä tekstillä. Tuleepahan opeteltua kieliä...

Pitää kokeilla Voddleria vielä iPadissa ja Androidissa.

Edit: Androidissa Voddler näyttää vain elokuvien nimiä. Varsinaista leffaa ei voi katsella.



torstai 17. maaliskuuta 2011

Chromium OS päivittyy nyt automaattisesti

Nimimerkki Hexxehin julkaisema Googlen lähdekoodiin perustuva Chromium OS päivittyy nyt automaattisesti. Riittää, että latasin uusimman imagen ja asensin sen VirtualBoxiin. Jään odottamaan päivityksiä... Ainakin Chromium OS muisti aikaisemmin asentamani ohjelmat, jotka hain Chrome Web Storesta. Google muistaa kaiken...

perjantai 11. maaliskuuta 2011

iPad

Onneksi iPhonen käyttöliittymä on tuttu ja näin tämä iPadin käyttökin luonnistuu.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Chrome-selaimen päivitys ysistä kymppiin - helppoa kuin heinänteko

Googlen www-selain Chrome ja sen uusin versio 10 on nyt saatavilla. Erityisesti selain tuo lisää nopeutta jo ennestään nopeaan Javascriptin ajoon. Päivitys tapahtuu napauttamalla Chromessa jakoavainta ja edelleen Tietoja Google Chromesta, minkä jälkeen odotetaan selaimen päivttymistä. Lopuksi selain käynnistetään uudelleen. Katso kuvat.






torstai 3. maaliskuuta 2011

Blogissa on nyt linkki Live-videoon

Mahdollisia Live-video-tilanteita verten blogissani on nyt linkki, joka avaa Bambuser-palvelun. Matkapuhelimella  3G- tai wlan-verkon yli voi lähettää videota. Joissain tilanteissa tällainen on kätevää. Paluukanavana Bambuserissa on chat eli videon katsojat voivat keskustella videon aikana. Toinen tärkeä ominaisuus on se, että flash-muotoisen videon voi katsoa jälkeenpäin Bambuserin palvelusta.

Linkki löytyy blogin oikeasta laidasta. Katso allaoleva kuva!

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Elisan kirjakauppa toimii todella hyvin Android-kännykässäni

Elisan on avannut sähköisten kirjojen kaupan. Se toimii oikein hyvin Android-puhelimessani. Kuinka tulee toimia, että pääsee ostamaan ja lukemaan kirjoja Elisan kirjakaupasta?

1) rekisteröidy osoitteessa kirja.elisa.fi

2) kirjaudu sisään osoitteessa kirja.elisa.fi

3) valitse jokin ilmainen kirja

4) kirjakauppa ehdottaa Adobe ID:n luomista, hyväksy ja näin saat Adobe ID:n

5) lataa Android Marketista kännykkään Elisa Kirja -niminen ohjelma

6) käynnistä kännykkäohjelma ja kirjaudu sisään samalla tunnuksella, jolla rekisteröidyit kohdassa yksi

7) kirja on valmiina kirjahyllyssäsi ja voit aloittaa lukemisen




tiistai 1. maaliskuuta 2011

Android panee minut asentamaan sovelluksia samaan tapaan kuin aikanaan tein Windows 95:n kanssa

Kun Windows 95 aikoinaan tuli saataville ja kun samalla Internet löi itsensä lopullisesti läpi, aloin asentaa erilaisia verkosta saatavia ohjelmia. Niitähän riitti. Windows 95 oli tuohon hommaan hyvä alusta. Jatkuvalla syötöllä saattoi kaivaa verkosta jotakin itselle uutta.

Nyt minusta ei paitsi tunnu vaan näyttää toteutuvan kohdallani, että poikkean Android Markettiin, kun on joku tylsä hetki. Erona 15 vuoden takaiseen on se, että voin asennella ohjelmia paikasta riippumatta. Vasta Android toi mobiilipuolella minulle tuon saman tunteen kuin oli aikanaan Windows 95:n kohdalla. Muut mobiilit alustat eivät kerta kaikkiaan ole tehneet samanlaista vaikutusta juuri meikäläiseen.

Ei kahta ilman kolmatta? Tuleeko vielä jokin kolmas alusta tai käyttöjärjestelmä, jonne pääsen asentamaan ohjelmia? Pahalta näyttää. Tarkoitan, että tähän tämä saattaa jäädä. Nimittäin Nokian ja Microsoftin ideana on tarjota kännykkään pilvipalveluja. Minun tehtäväkseni jää ohjelmien käyttö, kun mitään ei enää tarvitse asentaa puhelimeen. Vai edelleenkö tarvitaan puhelimeen jokin pieni asiakasohjelma, jolla otetaan yhteyttä esim. firman CRM-järjestelmään?

iPhone Nanolle vahvistus

iPhone Nano - köyhien iPhone - on tulossa! Jiihaa! Nyt odottamaan, että voin ostaa sellaisen käytettynä edullisesti kahden vuoden päästä. Lisätietoa (englanniksi): http://www.cellular-news.com/story/48105.php