tiistai 1. maaliskuuta 2011

Android panee minut asentamaan sovelluksia samaan tapaan kuin aikanaan tein Windows 95:n kanssa

Kun Windows 95 aikoinaan tuli saataville ja kun samalla Internet löi itsensä lopullisesti läpi, aloin asentaa erilaisia verkosta saatavia ohjelmia. Niitähän riitti. Windows 95 oli tuohon hommaan hyvä alusta. Jatkuvalla syötöllä saattoi kaivaa verkosta jotakin itselle uutta.

Nyt minusta ei paitsi tunnu vaan näyttää toteutuvan kohdallani, että poikkean Android Markettiin, kun on joku tylsä hetki. Erona 15 vuoden takaiseen on se, että voin asennella ohjelmia paikasta riippumatta. Vasta Android toi mobiilipuolella minulle tuon saman tunteen kuin oli aikanaan Windows 95:n kohdalla. Muut mobiilit alustat eivät kerta kaikkiaan ole tehneet samanlaista vaikutusta juuri meikäläiseen.

Ei kahta ilman kolmatta? Tuleeko vielä jokin kolmas alusta tai käyttöjärjestelmä, jonne pääsen asentamaan ohjelmia? Pahalta näyttää. Tarkoitan, että tähän tämä saattaa jäädä. Nimittäin Nokian ja Microsoftin ideana on tarjota kännykkään pilvipalveluja. Minun tehtäväkseni jää ohjelmien käyttö, kun mitään ei enää tarvitse asentaa puhelimeen. Vai edelleenkö tarvitaan puhelimeen jokin pieni asiakasohjelma, jolla otetaan yhteyttä esim. firman CRM-järjestelmään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti