sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vintiltä löytyi Toshiba T1000

Heivasin vanhoja laatikoitani pois vintiltä. Suuri osa jouti roskikseen. Jotain säilytettävää sentään löytyi, nimittäin  kannettava tietokone Toshiba T1000 vuosimallia 1987. Aivan uudesta asti tuo kone ei ole minulla ollut vaan se on hankittu vasta 2000-luvun alussa.

Koneen "specsit" eli tekniset tiedot voi lukea Wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_T1000 . Prosessorin nopeus on 4,77 MHz ja keskusmuistia on 512 Kt. Yksi 720 Kt:n levykeasema (korppu!) löytyy. Liittimiä on koneen takana runsaasti. Sitten kerrotaan ehkä tärkein. Käyttöjärjestelmä on DOS 2.11. Huh! Aloitin sentään aikanaan DOS 3.3:lla :P .

Toshiba T1000 ei paina aivan mahdottomasti. Sitä voi kantaa mukanaan - ei tarvitse raahata. Näppäimistössä on tottakai tuki paikallisille merkeille eli åäö-merkit löytyvät. Koneeseen voi ladata vaikkapa taulukkolaskentaohjelman. Miten olisi Visicalc, jota voi kokeilla, kun vain lataa ajettavan ohjelman itselleen? Kokeile siis seuraavaa osoitetta: http://www.bricklin.com/history/vcexecutable.htm . Toshiba T1000 on edelleen minun mittapuuni mukaan ihan asiallinen työkalu.

Kuvat eivät ole teräviä, koska HTC Hero ei sellaisia näköjään osaa ottaa. Vaan kun Hero sen sijaan osaa siirtää kuvat tuosta vain Esim. Flickriin, Gmailiin, Facebookiin tai ihan minne vain niin eihän kuvan ottamista Herolla voi vastustaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti