torstai 23. kesäkuuta 2011

Kielten opiskelua autossa

Podcastit ovat jo vanha juttu. Vaan näin kesällä, kun TV:stä tulee uusintoja uusintojen perään, tuntuvat podcastit tuovan kaivattua vaihtelua. Päätinpä alkaa kuunnella Ruotsin radion lähetyksiä podcast-muotoisina ja vieläpä auton stereoista. Tarvikkeeni ovat *suomalainen Nokia N900* ja *ruotsalainen* autoni Volvo. Lisäksi latasin gPodder-ohjelman, jonka avulla podcastit siirtyvät Internetistä puhelimeen.

Syötin XML-kielisen sivun osoitteen gPodderiin. Tässä osoite: http://api.sr.se/api/rssfeed/rssfeed.aspx?Poddfeed=4019 . Odotin jonkin aikaa ja näin sain listan ladattavissa olevista jaksoista. Latasin yhden jakson sarjasta Klartext-nyheter (=selkokieliset uutiset). Kysymyksessä ovat siis ihan tavalliset uutiset, jotka luetaan hitaasti, rauhallisesti ja sopivan helppoja lauserakenteita käyttäen. Hyvä hyvä, sain uutiset puhelimeen ja saatoin kuunnella niitä oletussoittimen avulla.

Vaan ei siinä vielä kaikki. Tuo N900:n oletussoitin osaa toimia lähettimenä aivan kuin radioasema. Asetin oletussoittimen lähetystaajuudelle 88,1 MHz. Etsin em. taajuuden autoradiosta ja sieltähän se ohjelma alkoi kuulua. Tallensin taajuuden autoradiooni. Nyt voin ennen ajon alkua käynnistää ensin N900:n oletussoittimen toiston ja sitten autoradion taajuudelta 88,1 MHz. Sieltä kuuluvat valitsemani radio-ohjelmat. Oikein hyvä.

Sitten kun en jaksa enää kuunnella ruotsia, voin siirtyä vaikkapa Deutsche Wellen asiakkaaksi ja yrittää ymmärtää saksaa. Achtung!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti