perjantai 2. syyskuuta 2011

iPod touch 1st gen -malliin toinenkin käyttöjärjestelmä

IPod touch 1st gen (= ensimmäisen sukupolven malliin vuodelta 2007) on mahdollista asentaa Android Applen käyttöjärjestelmän rinnalle. Onko se sallittua? Saamieni tietojen mukaan on. Nimittäin laitteeseen pitää ensin tehdä nk. jailbreak, joka ei ole enää rikollista puuhaa. Sitten asennetaan Bootlace-niminen ohjelma ja edelleen OpeniBoot ja lopuksi iDroid. Nuo em. softat ovat vapaita, joten siinäkään kohdassa ei ole mitään hämärää. Ohjeet löysin seuraavasta osoitteesta: http://www.idroidproject.org/wiki/Installing_iDroid_(Bootlace) .

Olen jo kerran aiemminkin kokeillut asentaa Androidin iPod touchiin ja hyvinhän siinä kävi. Mitä hyvää ja huonoa moisessa hommassa on?

+ on mahdollista opetella käyttämään Androidia eli erillistä laitetta ei tarvitse hankkia
+ voi vaihtaa välillä toiseen käyttöjärjestelmään, mikäli alkaa kyllästyä
+ laite tulee käytettyä niin monipuolisesti kuin vain on mahdollista kahden käyttöjärjestelmän ansiosta

- iDroid (= Android iPod touchissa) on saatavana vain 1st gen -laitteelle (ensimmäisen sukupolven iPod touch)
- iDroid ei ole kovin nopea iPod touchissa
- iDroidilla ei pääse soittamaan puheluja, koska iPod touch on vain soitin :)

PS Mistä tiedän, onko minulla ensimmäisen vai toisen sukupolven iPod touch? Tähän löytyi vastaus verkosta. Laitteessani ei ole volume-näppäintä, joten minun iPod touch on nk. 1st gen eli ensimmäisen sukupolven laite.

PPS iPod touch 1st gen Jailbreak-ohje löytyy seuraavasta osoitteesta: Katso seuraavan osoitteen ohjeita: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=8554 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti