sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mistä iskälle Wikipedia offline-lukua varten?

Vanhempani eivät käytä tietokonetta, eivät omista sellaista eikä heillä ole Internet-yhteyttä. Tietoa he kyllä kaivavat sieltä täältä. Esittelin heille taulutietokonettani Samsung Galaxy Tabia ja teimmekin erään tärkeän haun Wikipediasta. Tab sai kehuja helppokäyttöisyydestään.

Mistä minä nyt hankin vanhemmilleni laitteen, jota voi naputella ja jolla voi lukea Wikipediaa niin, että ei olla yhteydessä Internetiin eli ollaan nk. offline? Ratkaisu voisi olla edullinen Android-tabletti tai Android-puhelin, johon asennan WikiDroyd-sovelluksen ( http://www.wikidroyd.com ). Kun sovelluksen käynnistää, pääsee valitsemaan esim. suomenkielisen Wikipedian, joka ladataan SD-kortille (kuvassa on ladattu englanninkielinen). Kuvia ei ole mukana vaan ei se mitään. Wikipedia toimii ensi hätään ja kuvia sekä videoita voi käydä katsomassa tarvittaessa vaikkapa kirjaston tietokoneella.

Oma hommansa on sopivan edullisen tabletin tai kännykän löytämisessä. ZTE Blade -Android-puhelin on edullinen, mutta pienikokoinen. Halpoja Android-tabletteja löytyy, mutta ne eivät useinkaan pääse Android Marketiin. Lisäksi halpojen tablettien näytöt ovat huonolaatuisia eivätkä reagoi hyvin näppäilyyn. Applen iPad voisi myös tulla kysymykseen, kunhan sellainen löytyisi edullisesti. Nimittäin iPadille saa vastaavanlaisen sovelluksen nimeltä All of Wikipedia - offline ( http://itunes.apple.com/us/app/all-of-wikipedia-offline/id364878448?mt=8 ). Taidan kallistua Androidiin.


Yllä oleva kuva on Androidista.


Yllä oleva kuva on iPadista (taitaa kylläkin olla iPhonesta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti