tiistai 27. joulukuuta 2011

TenFourFox - www-selain Apple PowerBook G4:lle

Vanha PowerBook G4 -kannettava ei oikein jaksa enää pysyä kehityksen mukana. Sanalla sanoen Apple ei enää tue laitetta eikä sen käyttöjärjestelmää Mac OS X 10.4:sta. Www-selainkin on vanha ja todennäköisesti reikäinen kuin juusti konsanaan.

Haluan kuitenkin edelleen käyttää silloin tällöin tätä Maccia, kun ei minulla uudempaakaan omenakonetta juuri nyt ole. Niinpä etsin ja löysin selaimen PowerPC G4-prosessoria ja Mac OS X -käyttöjärjestelmää varten. Juuri sellaisen tarvitsinkin! Www-selaimen nimi on TenFourFox ja se on Mozilla Firefoxin "fork" eli haarauma. Javascriptiä tämä selain osaa melko nopeasti ja niinpä pääsen lukemaan mm. Gmail-sähköpostini. Aivan kaikki ei sentään onnistu. Esim. flash ei toimi (katso kuva). Vaan kuka sitä nyt sellaisia nykyajan humputuksia kaipaakaan.

Jos TenFourFox ei ole tarpeeksi jännittävä, kannattaa kokeilla Classilla-selainta, joka toimii Mac OS 9:n päällä. Juuri nyt en itse pääse kokeilemaan Classillaa vaan annas olla, kun saan sopivan koneen ja siihen vähintään Mac OS 8.6:n niin Classilla saa kyytiä!

Katso:

http://www.floodgap.com/software/tenfourfox/


ja

http://www.floodgap.com/software/classilla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti