torstai 1. joulukuuta 2011

Microsoft Office iPadille

Seuraavassa linkissä kerrotaan (englanniksi), että Microsoft suunnittelee Applen iPadille Office-ohjelmistoa. Lue: http://www.thedaily.com/page/2011/11/29/112911-tech-news-ms-ipad/ .

Muistelen, että Excel-taulukkolaskentaohjelma julkaistiin ensin Mac-tietokoneelle ja vasta sen jälkeen Windowsille. No, ainakin Bill Gates aikanaan 1980-luvulla kehui estoitta Macin käyttöliittymää.

Nyt näyttää tapahtuvan kuten aiemmin. Microsoft julkaisee jälleen ohjelman - tällä kertaa Officen - iPadille, joka on kehittyneempi laite ja/tai softa kuin minkä Microsoft voi tarjota (Microsoftilla ei ole tablettia eikä tabletin käyttöjärjestelmää tarjolla toistaiseksi ellei Windows 7 sitten ole sellainen). Selainsodassa 1990-luvulla Microsoft tuli markkinoille, kun Netscape oli ensin saanut kunnon siivun. Esimerkkejä riittää.

Myös tulevalle Microsoft Windows 8:lle on tulossa oma uusi Office. Tämä enteilee sitä, että Microsoft tulee PC- ja tablettimarkkinoille ryminällä ensi vuonna. Jää nähtäväksi, onnistuuko markkinoiden valloitus. Applen iPad hallitsee suvereenisti tällä hetkellä ja Googlen Android on terävä kakkonen. Pronssisija ei taatusti riitä Microsoftille.

Ruutukaappausta tai mitään muutakaan kuvaa ei ole tähän hätään laittaa mukaan, kun mitään em. tuotetta en ole missään vielä nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti