sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Elisa lompakolla voi maksaa verkossa ja NFC:n kautta kahvilassa

Kävin ihan muilla asioilla Saunalahden Lasipalatsin liikkeessä. Huomasin, että Elisa (omistaa Saunalahden) kauppaa tuotetta nimeltä Elisa lompakko. No sellainenhan piti heti saada. Ei maksanut mitään. Taitaa olla jokin kampanja menossa.

Sen verran uusi asia tuo Elisan lompakko on, että olen vasta asentanut Nokia Lumia 920 -puhelimeen Elisan julkaiseman sovelluksen ja kirjautunut sisään. Seuraavaksi pitäisi siirtää rahaa lompakkoon (max 150 €, se on raja). En vielä ole keksinyt, miten raha siirtyy. Pitää lukea ohjeita.

Elisan lompakon avulla voi kuulemma maksaa sellaisissa verkkokaupoissa, joissa makutapana on Pay Pass. Saamieni tietojen mukaan ulkomailta tällaisia kauppoja jo löytyy. Suomessa vähemmän (lue: tuskin ollenkaan vielä). Olen ollut hvyin varovainen ulkomaisten verkko-ostoksien suhteen. Josko nyt olisi aika hankkia pikkutavaraa ulkomailta?

Sain kaupan päälle NFC-tarran, johon voi ladata pikkurahaa. Tarra liimataan kännykään takapuolelle ja sitä vilautetaan vaikkapa kahvilassa tai pikaruokalassa. Näin siis maksetaan ostos. Ihan kätevää. Kun vaan saisi kyseisen toiminnon lähikauppaan tai edes sinne hampurilaisbaariin.

Elisa on julkaissut sovellukset Androidille, iPhonelle ja Windows Phone -alustalle. Elisa tuntuu siis olevan tosissaan palvelunsa kanssa. Hyvä, että kaikki kolme alustaa ovat tuettuja. Oli erittäin mukavaa ladata sovellus Windows Phoneen. Usein jään ilman, kun vain Android ja iPhone saavat nauttia uutuuksista.

Vakavampi puoli tässä Elisan lompakossa ovat varmenteet. Elisa huolehtii tuotteensa turvallisuudesta. He ylläpitävät varmennepalvelua. Jotenkin pitää olla varmaa, että se olen minä, joka maksan ja siirrän rahaa Elisa lomakkoon. Toivottavasti palvelu pelaa eikä tietoturvaongelmia synny.

Olen odottanut Elisan lompakko -tyylistä palvelua. Vihdoin saadaan pankki- ja luottokorttimaksamiselle vaihtoehto. Lisäksi Elisan lompakko hyödyntää NFC-tekniikkaa. Se on hyvä, sillä näin NFC tulee yhä tutummaksi monelle. Toivotaan, että maksupäätteitä ilmestyy kauppoihin. Tällä hetkellä Elisa lompakko  on minulla ainakin työttömänä.

Edit: tuli hyvä vinkki palautteena yo. blogikirjoitukselle! Seuraavasta linkistä pääsee katsomaan Google Mapsista, missä *lähimaksamista* (haa, uusi termi!) voi kokeilla Suomessa: http://tinyurl.com/cflgjbp

Edit 2: Tuosta osoitteesta voi etsiä PayPass-palveluita ulkomailta: http://www.mastercard.us/cardholder-services/paypass-locator.html

1 kommentti:

  1. Tälle sivulle kootaan suomalaisia paikkoja, joissa Mastercard PayPass (lähimaksaminen) toimii:
    http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=214147647434230560716.0004d703dd4e0fed8306c

    VastaaPoista