perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pebblen ottaminen käyttöön sujui vaivatta

Android-puhelin ja Pebble latauksessa.


Otin vihdoin käyttöön Pebble-älykellon. Viikon se ehti odottaa paketissa. Oli sen verran muuta tekemistä, että Pebble sai odottaa.

Aivan ensiksi päätin ladata Pebblen akun. Sitä varten paketissa on USB-johto, jota ei kannata hukata. Tarvikejohtoa tuskin löytyy? Pitääpä tarkistaa tuo asia... Kellon voi painaa pois päältä (Shut Down). Silloin mitään ilmoituksia ei tule näyttöön, mutta sentään kellonaika näkyy. Tämä on hyvä! Voin siis vaihtaa välillä vapaalle ja silti nähdä kellonajan, mutta en mitään sähköpostiviestejä. Lisäksi kellon akkua säästyy!

Olin asentanut Android-puhelimeen jo aiemmin Pebble-ja Pebble Notifier-sovellukset Play-kaupasta. Ensiksi nk. yhdistin toisiinsa (engl. pairing) bluetoothin yli puhelimen ja kellon. Jätän tuon työn jokaisen Pebble-käyttäjän omaksi huoleksi. Vaikeaa se ei ollut ja löysin esim. videoita YouTubesta, joita katsomalla asia aukesi.

Androidissa piti sallia Asetuksissa kohdassa Esteettömyys Pebble -ja Pebble Notifier -sovelluksille. Sitten valitsin puhelinsovelluksissa Pebble ja Pebble Notifier ne sovellukset, joiden haluan lähettävän ilmoituksia kelloon. Näitä olivat:

  • Gmail
  • Sähköposti (minun tapauksessani Exchange)
  • Kalenteri
  • Puhelin
  • Twitter
  • Viber
  • Tekstiviestit

Em. palveluista sain toimimaan aika monta. Kun puhelu tulee kännykkään, näen ja tunnen sen värinänä ranteessani. Voin lopettaa värinän painamalla kellon nappia. Soittaja voi joko jättää minulle viestin vastaajaani tai lopettaa puhelun. Mikäli haluan, voin rynnätä palaverista ulos vastaamaan puheluun.

Tekstiviestit näkyvät kellon näytöllä. Valitsin kellon asetuksista pienen fontin. Voin lisäksi rullata viestiä alaspäin.

Uudet sähköpostiviestien otsikot niin Exchangesta kuin Gmailista näkyvät kellossa.

Viber-pikaviestien saapumisesta ilmoitetaan kellon ruudulla. Itse viesti on luettava kännykästä.

Exchangen kalenterimerkinnät tulevat myös kellon näyttöön.

Twitteriä en vielä kokeillut.

Puhelimen musiikkisoitinta voi hallita kellon painikkeiden avulla. Koska en jaksa kuunnella korvanappien avulla musiikkia, tätä ominaisuutta en *vielä* ottanut käyttöön. Ehkä innostun myöhemmin toistamaan podcasteja.

Varmasti pitää lukea vielä lisää ohjeita, päivittää kellon firmwarea ja sovelluksia kännykässä. Näin saan kellosta vielä enemmän irti. Yllä olen kirjoittanut tunnin kokeilun jälkeisiä havaintoja ja kokemuksia.

Pebble-sovellus ja Pebble-kello




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti