lauantai 12. helmikuuta 2011

Android 2.3.1 (Gingerbread) N900:ssa

N900:lle on saatavana oma "porttaus" eli siirros Androidista nimellä NITDroid (NIT= Nokia Internet Tablet). Olen jo aiemmin tammikuussa 2011 asentanut NITDroidin ja nyt päivitin sen. Lopputuloksena on Android 2.3.1 (Gingerbread) N900:ssa.

Päivitys tapahtuu Linuxin komentorivillä Maemossa. Kun N900:n käynnistää, päästään valitsemaan Maemon ja NITDroidin välillä. Aivan kaikki ominaisuudet eivät vielä toimi NITDroidin puolella. Niinpä on hyvä, että molemmat käyttöjärjestelmät ovat tarvittaessa käytettävissä. Otin oikein kuvan todisteeksi. Kun sitä katsoo oikein tarkasti, voi huomata Androidin versionumeron 2.3.1 (kannattaa napauttaa kuva suuremmaksi).


Kannattaisiko hankkia käytetty N900 testipenkiksi? Kyllä, koska uudet Android 2.3 -puhelimet ovat vielä harvassa ja kalliita. Toisaalta ei, koska Android 2.3 saattaa jäädä N900:n viimeiseksi "porttaukseksi" eli siirrokseksi. Seuraava Android 3.0 voi olla jo liian raskas N900:lle.

NITDroidin Päivitysohjeet löysin tästä blogista: http://damstin.blogspot.com/2011/01/installing-gingerbread-nitdroid-231.html .

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti luet tämän vielä. Tarvitsisin apua, tuossa päivityksessä. En ymmärrä englantia niin hyvin että pystyisin noiden ohjeiden kautta itse tämän päivittää

  VastaaPoista
 2. Päivitän toki blogiani ja siksi olen vielä täällä.

  Vieläkö se Android 2.3.1 on saatavilla N900:lle? Kyllä varmaan, kun kysyt asiasta. Olisiko sinulla ketään tuttua, joka voisi auttaa käännöstyössä? Tai voisiko Google Translate osata kääntää?

  VastaaPoista
 3. En kyl edes tiedä onko sitä enää saatavilla. Yhdellä tutullani on samanlainen puhelin ollut kaksivuotta, niin ajattelin kysyä siltä (:

  VastaaPoista