sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kokeillaanpa Chrome Web Storea Googlen uudella Chrome 9 -selaimella

Chrome-selain on ehtinyt jo versioon 9. Uutta on mm. Chrome Web Store. Kokeillaan asentaa selain muistitikulle ja edelleen selaimen yhteyteen ohjelmia Chrome Web Storesta. Näin saadaan mahdollisesti tietää, minne Chrome asentaa ohjelmat ja myös se, kuinka suurikokoisia asennettavat ohjelmat ovat. Jokohan sitä selviäisi pelkällä www-selaimella kaikista arkiaskareista?

Portable Chrome 9, joka asentuu muistitikulle, löytyy osoitteesta: http://portableapps.com/apps/internet/google_chrome_portable . 

Chrome 9 pitää oikein asentaa muistitikulle - pelkkä raahaaminen tikulle ei riitä. Kun tiedustellaan asennuskansiota, kannattaa olla hereillä. Polun alkuun pitää kirjoittaa oman muistitikun asematunnus ja kenoviiva. Minä käytin F: -asemaa. Valitsin lisäksi kieleksi suomen.Siellä se selain majailee muistitikulla. Näyttää olevan valmiina app-niminen kansio. Jospa sovellukset asentuvat sinne?


Nyt on selain käynnistetty ja siirrytty osoitteeseen https://chrome.google.com/webstore . Ohjelmia näyttää olevan runsaasti saatavilla. Hinnoista en tiedä, valitsen vain ilmaisia.


Tweet Deck on kuulemma hyvä ohjelma. Etsitäänpä se ja asennetaan. Web Storesta löytyy oikeasta yläkulmasta hakukenttä, jonne syötetään haettavan ohjelman nimi. Kun ohjelma on löytynyt, painetaan Install.Ahaa! Install-painikkeen painamisen jälkeen tarvitaan Gmail-tili, jotta päästään asentamaan sovellus. Ei ole ilmaisia aterioita! No nyt Google varmaan tietää, mitä ohjelmia asennan? Niinkö?

Sovellus löytyy, kun painaa Control-T, joka avaa uuden välilehden. Siellä on ohjelman kuvake valmiina.


Sovellus käynnistyy... ja tuntuu toimivan.


Miltähän Tweet Deck näyttää muistitikulla? On siellä jotain pientä, kun hakee sanalla Tweet. Jaahas, vielä jää "jumpattavaa". Onko tuo sovellus tosiaan vain yksi www-sivu muiden joukossa ja Google kutsuu tällaisia ohjelmiksi (= App)? Mikäli näin on, ymmärrän, että mitään suurempaa ei asenneta tikulle. Vaan kun tikun valo vilkkui pitkään, kun ohjelma asentui. Hmm, pitää selvitellä lisää...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti