tiistai 8. helmikuuta 2011

Chromium OS muistitikulle

Chromium OS (tai Chrome OS) on Googlen käyttöjärjestelmistä se vähemmän tunnettu. Android vie tällä hetkellä kaiken huomion.

Koska Chromium OS on saatavana ja se vieläpä toimii hyvin, käydään läpi, kuinka käyttöjärjestelmä kirjoitetaan muistitikulle ja kuinka ohjelmia asennetaan.

Ladataan ensin nimimerkki Hexxehin sivulta image: http://chromeos.hexxeh.net/vanilla.php . Joka yö julkaistaan nk. "vanilla nightly build". Image on tar.gz -muotoinen ja se puretaan 7-zip -ohjelmalla.

Seuraavaksi image kirjoitetaan vähintään 2 Gt:n kokoiselle muistitikulle. Homman osaa Win 32 Disk Imager. Sen voi ladata osoitteesta  https://launchpad.net/win32-image-writer/+download . Win 32 Disk Imager käynnistetään paketista löytyvää exe-tiedostoa kaksoisnapauttamalla.


Kun muistitikku on valmis, minikannettava käynnistetään tikulta. Tämä tapahtuu useissa tapauksessa pitämällä näppäintä F12 pohjassa käynnistyksen yhteydessä. Minun Acer Aspire One toimi Chromium OS:n kanssa todella hyvin. Mm. pääsin wlaniin. Vain äänet jäivät kuulumatta. Pitää jättää jotain tulevillekin versioille ;-).Chromium OS on ladannut sovelluksia Chrome Web Storesta (yllä oleva kuva). Näyttää toimivan.

1 kommentti: