lauantai 10. maaliskuuta 2012

Autodesk SketchBook Express Windows 8:lle

Windows 8:n Storeen ilmestyy koko ajan uusia ohjelmia. Minua kiinnostavat ne ilmaiset eli Top Free -kategoriaan sijoittuvat ohjelmat. Yksi uusista on Autodeskin SketchBook Express, joka on yksinkertainen piirto-ohjelma.

Ohjelman käyttöliittymä on helppo oppia. Ruudun vasemmassa yläkulmassa on väripaletti. Alanurkassa vasemmalla ovat puolestaan työkalut. Kun hiiren oikeaa painiketta napautetaan piirtoalueen päällä (= se tyhjä valkoinen alue keskellä ruutua), päästään tallentamaan tai avaamaan tiedosto. Siinäpä koko ohjelma onkin esiteltynä!

Microsoft ei ole ainakaan vielä kirjoittanut Paintille ja Wordpadille vastaavia ohjelmia Windows 8:an. Niinpä Autodeskin SketchBook voisi olla Metro-käyttöliittymässä toimiva Paintin korvike.

Olisi muuten mielenkiintoista kokeilla, kuinka nopeasti SketchBookin käytön voisi omaksua henkilö, joka ei ole aikaisemmin käyttänyt tietokonetta... tai miksei mukaan testiin mahtuisi Windows 7 -käyttäjiäkin :). Ja edelleen ko. ohjelma toiminee todella hyvin nimenomaan tabletissa.


Autodesk SketchBook Express on ilmaisohjelma


Vasemmalla ylhäällä on väripaletti ja alhaalla ovat työkalut


Hiiren oikea painike piirtoalueen päällä avaa punaisen palkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti