torstai 15. maaliskuuta 2012

Windows 7 ja 8 dualboot

Tilanne on nyt sellainen, että on saatava Windows 7 ja 8 rinnan samalle kovalevylle. Tämä onnistuu niin, että ensin pienennetään Windows 7 -osiota ja sen jälkeen luodaan tyhjään tilaan Windows 8:a varten uusi osio (NTFS-muotoinen). Sitten vain asennetaan Windows 8. Kun asennus on valmis, käynnistetään tietokone vielä kerran, minkä jälkeen voidaan säätää käynnistyksenlataajaa. Mm. voidaan valita, mikä on oletusarvoisesti käynnistyvä käyttöjärjestelmä, ja käynnistymiseen varattu aika, minkä jälkeen jatketaan eteenpäin.
Luin ensin seuraavan linkin takaa löytyvän ohjeen ja sitten siirryin asentamaan (englanniksi): http://www.howtogeek.com/74335/how-to-dual-boot-windows-7-and-windows-8/ . Tällaisissa asennuksissa on sitten aina omat riskinsä, jotka jokaisen pitää itse kantaa...

Edit: Windows 7 ja 8 asennettu yhteen ja samaan tietokoneeseen. Kun koneen käynnistää, pääsee valikkoon, josta voi edelleen jatkaa haluamaansa käyttöjärjestelmään.

1 kommentti:

  1. W8 asennettu kuin yllä mutta omalle ssd-levylle samassa koneessa sisällä kuitenkin. Nyt 8 ei suostu käynnistymään. Tuo loader-näyttö välähtää vain ruudussa ja sitten alkaa jauhaa automaattista korjausta yms. HALUAISIN nyt saada tuon alkuperäisen W7:n käyttöön suoraan eli purkaa multiboottauksen!!?

    VastaaPoista