lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ulkoinen DVD-asema täysin hyödytön?

Kannettavat tietokoneet, joita minulla on useita käytössäni, osaavat jokainen "bootata" muistitikulta. Voin valmistaa esim. Netbootin-ohjelman avulla joko Windows- tai Linux-muistitikun, joka tökätään koneeseen ja aloitetaan käyttöjärjestelmän asennus.

Minun tulee siis perustella todella hyvin itselleni tuossa vieressä kököttävän ulkoisen DVD-aseman olemassaolo. Mitä ihmettä sillä tekisin? Aiemmin harrastin hyvinkin taajaan vanhoja kannettavia tietokoneita. Se harrastus on nyt jäänyt vähemmälle, koska kännykät ja tabletit ovat vieneet huomiotani. Minulla on siis uusia leluja.

Optinen levy (CD, DVD tai BD) on toki tärkeä keksintö ja esim. CD:n avulla tutustuin aikanaan Knoppixiin eli CD-levyltä ajettavaan Live Linuxiin. Vaan kiekolle mahtuu niin turkasen vähän tietoa. Ulkoiset kovalevyt ovat käteviä puhumattakaan esim. Microsoftin pilvestä, jonne voi säilöä 25 Gt:n edestä tiedostoja.

DVD ehti itse asiassa olla käytössäni pitkän aikaa. Nykyään moni muu uudempi laite saa poistua takavasemmalle huomattavan aikaisin. Elinkaari lyhenee. En kerta kaikkiaan keksi DVD:lle sen kummempaa tehtävää. Pitää varmaankin aloittaa kevätsiivous juuri DVD-laitteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti