lauantai 12. tammikuuta 2013

Blogista saatavat mainostulot ovat veronalaisia

Blogissani on mainoksia. Sen voi jokainen lukija todeta. Mainoksia napsauttamalla minulle kertyy mainostuloja. En itse saa napsutella vaan sen teette te lukijat, jos teette.

Google lupaa maksaa minulle rahaa heti, kun mainoksista kertynyt rahasumma ylittää 70 €. Muistaakseni tällä hetkellä koossa on noin 30 €. Tilinumeroni on Googlen tiedossa ja testattu, että rahaliikenne onnistuu. Kaikki on siis valmista maksamista varten.

Vaan kun on niin, että blogista tienatut rahat ovat veronalaista tuloa. Ne pitää ilmoittaa verottajalle. Google neuvoo omissa ohjeissaan jokaisen pitämään itse huolta veroseuraamuksista. Kuinkahan moni noudattaa Googlen neuvoa?

Niinpä sitten joskus, kun saan ensimmäiset 70 € (voi kulua vielä ainakin vuosi), merkitsen saamani rahasumman veroilmoitukseen ja laadin erillisen liitteen, jossa kerron, että blogin pidosta on koitunut kuluja (mm. Internet-yhteys, tietokone). Näin verottaja voi todeta, että kyseistä pientä rahasummaa ei tarvitse verottaa rankimman päälle ja summa uppoaa mukaan kokonaisverotukseen. Mikäli alan ansaita tuhansia euroja vuodessa (epätodennäköistä), tulee kuulemma miettiä blogin verotus uudestaan. Silloin nuo em. kulut eivät kata (tai kuoleta) tuloja. No, tuskin näillä kirjoituksillani sentään saan tonneja kasaan.

En halua, että verottaja saa minut kiinni laittomuuksista. Olisi ärsyttävää joutua verokarhun silmätikuksi. Niinpä otin asiasta selvää verotoimistosta ja sain yo. ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti