sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Chameleon muuttaa Raspberry Pi:n retropelikoneeksi

Retro-pelit ovat lähellä sydäntäni, koska 1980-luvulla tutuiksi tulivat Sinclair ZX81-, Spectrum- ja Commodore 64 -pelit. Onneksi voin palata noihin aikoihin - kiitos Raspberry Pi:n ja Chameleonin.

Raspbianin päälle rakennettu Chameleon tarjoaa yhdessä paketissa useita 1980-luvun alun tietokoneiden emulaattoreita. Vai mitä sanotte seuraavasta listasta: Atari 800 XL, Atari 800, IBM PC, ZX81, Apple II, Oric Atmos, Oric-1, Commodore 64, ZX Spectrum.

Imagen, joka kirjoitetaan 8 Gt:n SD-kortille, voi ladata torrent-ohjelmalla, joita on saatavilla niin Windowsille, Linuxille kuin Macillekin ihan ilmaiseksi. Käytin itse Transmission-ohjelmaa. Torrentin osoite on: http://chameleon.enging.com/chameleon.img.bz2.torrent . Lisäksi tarvitaan vielä bz2-tiedoston pukamiseen kykenevä ohjelma (esim. 7-zip).

Graafinen käyttöliittymä on jätetty Chameleonista pois. Kannattaa katsoa esittelyvideot läpi osoitteesta http://chameleon.enging.com/ ja varata aikaa ainakin ensimmäisellä kerralla.

Jos minulle olisi aikoinaan 1980-luvun alussa kerrottu, että 30 vuoden päästä kaikki em. kotitietokoneet on saatu puristettua yhdelle SD-kortille ja itse tietokonekin (Raspberry Pi) on vain luottokortin kokoinen, se olisi ollut taatusti järkytys tai toisaalta vinkki siitä, että "lehmätkin lentävät" 2000-luvulla. Moni asia on toki muuttunut, mutta edelleen odotellaan massatuotantoon esimerkiksi itsestään ajavia ja lentäviä autoja.

Mistähän Angry Birds löytyy 10-20 vuoden kuluttua? Sitä voi pelata... ööh... vanhojen iPhone- ja Android -emulaattorien avulla silmälasien kautta?

Raspberry Pi lattialla oikealla, taulu-TV
monitorina ja Commodore 64-
emulaattori ruudussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti