perjantai 11. tammikuuta 2013

Onko mahdollista kuunnella nettiradiota koko automatkan ajan?

Hyvää uutta vuotta! Vierähti pari viikkoa enkä sinä aikana ole kirjoittanut mitään blogiini. Syy oli lomamatkassa. Nyt käyn uusin voimin uusien aiheiden kimppuun.

Kysymys siis kuuluu: onko mahdollista kuunnella nettiradiota koko automatkan ajan? Aion kokeilla, kuinka esimerkiksi Radio Puhe tai vaikkapa vastaavanlainen kanava BBC 4 kuuluvat matkalla Helsingistä Porvooseen ja takaisin.

Kännykkä, jossa on Saunalahden 3G-dataliittymä, saa toimia vastaanottimena. Aion siirtää äänen kännykästä autostereoihin Biltemasta hankitun laitteen avulla. Ensin kännykkä liitetään Bilteman laitteeseen. Sitten valitsen haluamani taajuuden tästä laitteesta, säädän auton radion tälle taajuudelle ja alan kuunnella.

Minua jännittää, onko 3G-verkko niin kattava, että voin tauotta kuunnella nettiradioita koko matkan ajan. Mitä tapahtuu esim. Sipoon metsien kohdalla? Entä kehä I:llä siltojen alla? Toki myös äänen laatu kiinnostaa. Koska kysymyksessä ovat puheohjelmat, riittää, kun jotain kuuluu. Ana voi sääätää volumea suuremmalle.

Aiemmin olen lähinnä keskittynyt podcastien kuuntelemiseen autossa. Tämä tarkoittaa, että olen ennalta ladannut tiedostot valmiiksi kännykkään. Näin 3G-verkon kuuluvuudella ei ole ollut merkitystä. Tilanne on kuitenkin muuttumassa ja 3G-verkolta odotetaan juurikin, että sitä voi käyttää liikkuvasta menopelistä käsin.


2 kommenttia:

  1. ajan puoltoista tuntia joka arkipäivä töihin ja alkaa kaikki normaalit radiokanavat olla tuttuja soittolistoistaan. oon puoli vuotta kuunnellu työmatkat nettiradiota ja ainakin pukkila-järvenpää välissä ei pahemmin pätki. yhdessä kohtaa järvenpää-mäntsälä tolpat tipahtaa mutta ei aina. nokia N900 kätevästi fm-lähettimellä.

    VastaaPoista