tiistai 5. maaliskuuta 2013

Lasipalatsin Kohtaamispaikka -kirjastossa on nyt 3D-tulostin!


Paikka on siis Helsingin Lasipalatsi ja siellä kirjasto nimeltä Kohtaamispaikka. Katso www-sivut: http://www.helmet.fi/kohtaamispaikka .

Sain jopa luvan käydä tulostamassa, vaikka 3D-tulostin ei vielä olekaan kaikille avoin. Ilmeisesti kuluvan kuun aikana kuka tahansa pääsee tulostamaan.

Otan mukaan tyttäreni ja hänen kaverinsa. On tärkeää, että nuoriso pääsee näkemään ja kokemaan, mitä 3D-tulostus on. Itselläni ei ole niin väliä. Tai no, tottahan olen todella innostunut ko. asiasta, mutta haluan toki jakaa tietoutta muillekin.

3D-tulostimet ovat sen verran kalliita ja hankalia pitää yllä, että kannatan lämpimästi yhteiskäyttöä Kohtaamispaikan tapaan. Ehkäpä tilanne muuttuu muutaman vuoden päästä. Voi käydä niinkin, että 3D-tulostus ei olekaan mikään suuri trendi. Olen itse sitä mieltä, että 3D-tulostus on yksi ulottuvuus muiden joukossa. Kohtaamispaikassa voi editoida ääntä ja videota. 3D käy hyvin siihen rinnalle enkä usko sen häviävän ihan heti nyt, kun se vihdoin saatiin kaiken kansan tietoisuuteen ja saataville.

En ole ehtinyt (tai jaksanut) opetella 3D-ohjelmien käyttöä. Niinpä tyydyn nyt aluksi lataamaan thingiverse.com -palvelusta jonkin yksinkertaisen muodon. Siirrän valmiin tiedoston muistitikulle tai SD-kortille. Sitten käyn kokeilemassa Kohtaamispaikassa 3D-tulostamista. Tytär saa varmaan valita tulostettavan kapistuksen.

En voi olla lopettamatta Kohtaamispaikan kehumista. Tässä tapauksessa verorahat on kohdistettu oikein. Tottakai Aalto-yliopiston Fablab on todella nasta paikka, mutta sinne pääsee vain kerran viikossa eli tiistaisin klo 12-18. Eihän se käy minulle ollenkaan. Aikataulut eivät "natsaa". Vaan kirjasto, joka on auki myös iltaisin, on kerrassaan ehdoton paikka 3D-tulostimelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti