sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

SoundCloud - voisivatko pilvestä tulevat uutiset kuulua automatkan ajan?

Löysin podcasteja tarjoavan palvelun nimeltä SoundCloud. Windows Phone 8:lle ei ole tarjolla omaa SoundCloud-sovellusta, iPhonelle ja Androidille kyllä löytyy. Onneksi www-selaimen kautta voi kuunnella podcasteja.

Valitsin ensin eri genreistä sellaisia podcasteja, joita haluan kuunnella; uutisia, tekniikkatietoa jne. Sitten sain listan podcasteja ja saatoin aloittaa kuuntelemisen (katso kuva alla). SoundCloud-palveluun voi lähettää omiakin podcasteja. Siitä vain tekemään! Kuuntelin jonkun äänittämää kiukaan ääntä. Puut paloivat ja löylyä heitettiin.

Olen miettinyt, pitäisikö työmatkoilla kuunnella muutakin kuin FM-taajuuksilla pyöriviä kanavia. Mm. Suomi Popin Jaajot tai Radio Puheen Olgat eivät kerta kaikkiaan iske ja aamuisin välttelenkin kyseisiä kanavia.

SoundCloud saattaisi olla vaihtoehto. Vaan on yksi ehto, jonka pitää täyttyä. Nimittäin 3G- tai 4G-verkkkojen pitää toimia koko ajomatkan ajan ilman viiveitä tai katkoja. Eihän sitä ohjelmaa muuten voi kuunnella. Nimikin sen sanoo; SoundCloud eli radio-ohjelmat tulevat pilvestä.

Vaikka yksittäinen ohjelma kuuluisikin ajon ajan niin mitä sitten tehdään, kun ohjelma päättyy. Jonkinlainen soittolista olisi hyvä laatia ennen ajoon lähtöä. Sellaista toimistoa en selainversiosta löytänyt.

Myöskin puhelin on saatava kuulumaan autostereoiden kaiuttimista. Tähän minulla on jo olemassa vermeet. En vain ole kokeillut niiden toimivuutta.

Voisin kuvitella, että amerikkalaiset kuuntelevat paljonkin podcasteja, koska istuvat myös paljon autossa. Yritin löytää suomenkielistä ohjelmaa, mutta ainakaan vielä en sellaisia nähnyt (tai kuullut). Toki Suomessa on tarjolla paljonkin podcasteja mm. Ylen puolesta. Ne vain eivät näytä olevan tarjolla SoundCloud:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti