tiistai 31. tammikuuta 2012

8088 tulossa

Mikä onni minua onkaan kohdannut. Olen saamassa "uuden" tietokoneen (aivan viime vuoden mallia :D). Nimittäin merkki on IBM ja malli 5150. En ole varma, onko huonolaatuisessa kuvassa oleva kone nimenomaan 5150 (= Googlen kuvahaku antavat toisenlaisia kuvia), mutta lerppukone se on joka tapauksessa ja 1980-luvun alkupuolelta. Joo, aloitin PC:n käytön vasta alkuvuonna 1988 ja sitä ennen käytössä oli kotitietokoneita (ZX81, Commodore64 jne.). Niinpä ei voi sanoa, että palaan alkuun vaan menen vielä siitä pidemmälle omassa tietokonehistoriassani ja paikkaan aukon, joka PC:n osalta on siellä 80-luvun alussa. No, on myös todettava, että PC maksoi aikoinaan todella paljon, joten siksi PC ei ollut hankintalistalla vaan ensiksi naapurin pojalta ostettiin käytetty Sinclair ZX81.

Kuva on kuin UFO-kirjasta :). Huomaa nokkakärryt (ne kuvan keltaiset rautatangot)! Toivotaan, että kone vielä toimii. Tarvitaan vielä näyttö, näyttökaapeli, käyttöjärjestelmä, ohjelmia jne...

Edit: kone voi sittenkin olla 5160 (katso alempi kuva). Eli tämä tarkoittaisi kovalevyllistä konetta ja malli olisi nk. IBM XT. Jos asia on näin, ko. koneen julkaisuvuosi on 1983.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti