sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Applelta iBooks, iBooks Author ja iTunes U

Apple on julkaissut iBooks2-kirjanlukuohjelman (ilmainen) ja iBooks Author -ohjelman (ilmainen), jolla voi luoda kirjoja iBooks2-ohjelmalle. Kysymyksessä ovat interaktiiviset kirjat, joissa voi olla tekstiä, kuvaa, videota, 3D-objekteja ja monivalintatehtäviä. Kirjojen materiaalin luvataan olevan helposti päivitettävää ja näin hyvin ajantasaista. No, tämähän riippuu kirjoittajasta. Mikäli omistaa suhteellisen tuoreen Mac-tietokoneen, pääsee kokeilemaan interaktiivisen kirjan tekemistä iBooks Author -ohjelmalla.

On vielä yksi ohjelma, jonka Apple julkaisi kahden edellisen lisäksi ja se on kolmas palikka Applen education- eli koulutuskategoriassa. Nimittäin iTunes U :n kautta voi seurata esim. amerikkalaisten avointen yliopistojen kursseja, joita voi ladata maksutta tai maksullisena iPadiin, iPhoneen tai iPod touchiin.

Jotain tuon kaltaista olen odottanut jo pitkään Googlelta. Itse asiassa mietin aiemmin, että Google voisi lanseerata oppimisalustan, jota olisi helppo muokata ja laajentaa toimimaan matkapuhelimissa ja tableteissa. Tällä hetkellä löytyy jo Blogspot-blogialusta, jonka Google omistaa. Youtube puolestaan on täynnä videoita ja sekin on Googlen omaisuutta.

Vaan yhden asian Apple osaa. Se saa jälleen kerran myytyä lisää rautaa meille kuluttajille iBooks2- ja iBooks Author -sovellusten myötä. Apple on raudanmyyjä. Google ja Microsoft eivät ole.


Latasin iPod touchiin iBooks2:n ja iTunes U:n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti