keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Vanhaan Powerbookiin uusin Debian - ensin tiedonkeruuta

Vuoden 2002 PowerBookini saa uuden käyttöjärjestelmän. Applella ei ole enää tarjota päivityksiä Mac OS X 10.4 -käyttöjärjestelmään. Www-selaintakaan ei oikein enää löydy - ainakaan päivitettyä ja turvallista sellaista.

Uusi käyttöjärjestelmä on Debian Linux. Mikä parasta, sen uusin versio (Debian 6.0.3) toimii vanhassa Macissani. Kerrassaan mainiota! Debian + PPC-prosessori (= IBM:n prossa minun Macissa) on kuulemma vakaa yhdistelmä ja erittäin kunnioitettu. Jaa, tuosta viimeisestä en tiedä, mutta tavoittelen Debianin avulla lisää potkua koneeseen ja myös tietoturvaa. Jos vaikka Flash alkaisi toimia? Taitaa olla liikaa vaadittu?

Nyt ensin alkaa tiedonkeruuvaihe. Löysin jo kaksi arvokasta linkkiä:


Monikin asia arveluttaa varsinaisessa asennuksessa, jonka teen myöhemmin ja josta lupaan kirjoittaa blogiin. Esimerkiksi toivon, että ajurit ovat valmiina ja asennuksen jälkeen näytönohjain, verkko ja äänet toimivat. Myös näppäimistön layout olisi mukava valita asennuksen yhteydessä. Debian on toisaalta nykyään helppo asentaa vanhaan PC-tietokoneeseen ja sellaisia asennuksia olen tehnyt useita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti