maanantai 16. huhtikuuta 2012

Flwriter - paluu DOS:in kirjoitusohjelmiin

DOS ja WordPerfect olivat tärkeitä työkalujani 1980-luvulla. Vuosien myötä ohjelmat ovat vaihtuneet, mutta edelleen tunnen kaipuuta noita vaikeakäyttöisiä ohjelmia kohtaan.

Niinpä lueskelen aika ajoin freedos.org -sivustoa, joka paitsi tarjoaa täysin ilmaisen ja vapaan DOS-version kenen tahansa käyttöön myös jakelee FreeDOS:in päällä toimivia sovelluksia.

Yksi mielenkiintoinen sovellus on nimeltään Flwriter. Se on DOS:in päällä toimiva graafinen tekstinkäsittelyohjelma. Hiiri toimii ja samoin leikepöytä. Em. ominaisuudet tuntuvat päivän selviltä nykykäyttäjälle. Näin ei aikoinaan ollut. Esim. hiirtä ei juuri käytetty 1980-luvulla PC-tietokoneessa.

Flwriter osaa tallentaa tiedostot RTF -ja PDF-muotoihin. Näin ohjelma on yhteensopiva muiden nykyisten tekstinkäsittelyohjelmien kanssa.

Katso ruutukaappaukset täältä: http://code.google.com/p/nanox-microwindows-nxlib-fltk-for-dos/wiki/FlWriter ja lataa ohjelma täältä: http://nanox-microwindows-nxlib-fltk-for-dos.googlecode.com/files/flwriter_1.0.zip .
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti