tiistai 17. huhtikuuta 2012

Google Drive tulossa pian?

Google Drive eli pilvipalvelu, joka tarjoaa noin 5 Gt tilaa tiedostoja varten on kuulemma tuloillaan pian. Näin väitetään ruotsinkielisessä uutisessa: http://www.swedroid.se/kommer-google-drive-lanseras-nasta-vecka-med-5gb-utrymme-rykten/ .

Olisi toki kiva saada Googleltakin pilvi käyttöön. Mutta mitä uutta se tuo minulle? Microsoft ja Dropbox tarjoavat jo aivan toimivia palveluja. Microsoft SkyDrivessa voin lisäksi käyttää Office Web Apps -sovelluksia (Word, Excel PowerPoint ja OneNote). Dropbox puolestaan tarjoaa kevyen ja kätevän web-palvelimen, jonka avulla voin kokeilla esim. omia www-sivuja.

Google+ yritti aiemmin saavuttaa Facebookin, mutta ei siinä onnistunut. Onko Googlella nyt edessään samanlainen tilanne? Mielestäni Google on parhaimmillaan silloin, kun se pääsee luomaan sovelluksia, jotka peittoavat kilpailijat mennen tullen. Esimerkiksi Gmail oli mielestäni aikoinaan sellainen. Odotan innolla, miten Google integroi Google Driven kaikkeen muuhun jo olemassa olevaan softaan ja rautaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti