keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Android 3.2 RC2 VirtualBoxissa

Latasin kiinalaista alkuperää olevan projektin Android 3.2 Release Candidate 2:n ja asensin sen VirtualBoxiin. Kysymyksessä on siis Googlen aidon Androidin lähdekoodista x86-alustalle käännetty versio.

Asennus sujui hyvin ja hiirikin alkoi toimia, kun huomasin ottaa hiirtuen pois käytöstä (Virtualboxissa napauta Kone -> Poista hiirituki käytöstä). Myös ISO-image piti muistaa irrottaa asennuksen jälkeen (Virtualboxissa napauta Laitteet -> CD/DVD devices ja napauta ISO-imagea, joka on valittuna eli jossa on täppä edessä).

Käyttöliittymä on optimoitu tableteille. Android 3.2 ei nähtävästi ole kännykkään ollenkaan sopiva. Taisi olla niin, että Android 4.0 yhdistäisi jälleen tabletin ja kännykän?

Verkkoa en saanut toimimaan vaan ei se haittaa. Asennan Android 3.2 RC2:n seuraavaksi miniläppäriin. Katsotaan, josko Internet alkaisi toimia. Noh, ensiksi pitää tehdä boottaava muistitikku ja vasta sitten pääsen asentamaan miniläppäriä.

Imagen voi ladata seuraavalta www-sivulta: http://code.google.com/p/android-x86/downloads/list . Otin alas imagen nimeltä android-x86-3.2-RC2-eeepc.iso. Vaikka nimessä viitataan Asuksen eeepc -laitteeseen, se ei haitannut VirtualBoxia.


Napauta oikean yläkulman Apps niin pääset alempaan ikkunaan.


Markettiin en vielä päässyt, kun ei ollut verkkoyhteyttä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti