lauantai 19. marraskuuta 2011

Windows Phone 7.5 -puhelin tuli hankittua

Hankin käytetyn Windows Phone 7.5 -matkapuhelimen. Merkki on LG ja malli Optimus 7. Tähän puhelimeen on alunperin ollut saatavana Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmä. Hankkimani puhelimen käyttöjärjestelmä on lisäksi päivitetty versioon 7.5.

Puhelimessa on sisäistä muistia 16 Gt. Muistikorttipaikkaa ei ole. Kamerassa on megapikseleitä viisi. En vielä kokeillut kameraa, koska se on sivuseikka tässä tapauksessa. Enemmän minua kiinnostaa puhelimen käyttöliittymä, Mobile Office (= Microsoft Office kännykässä) ja puhelimen liittäminen taustajärjestelmiin; esim. pilvipalvelu Skydrive ja Exchange-sähköposti sekä kalenteri.

Kun SIM-kortti oli asetettu, puhelimella saattoi soittaa toiseen puhelimeen. Yritin saada seuraavaksi data-asetukset kuntoon. Android-puhelimen ja Saunalahden liittymän kanssa data oli helppo asettaa; data se vaan alkoi toimia kuin itsestään. Taisin saada Saunalahdelta tekstiviestillä asetukset ja siinä se oli. Windows-puhelimesta en edes osaa vielä etsiä saapuneita tekstiviestejä. Niinpä etsin Microsoftin suomenkielisen www-sivun, jolla kerrottiin, että nk. APN pitää asettaa; http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-FI/howto/wp7/start/cellular-settings.aspx . APN sen kuin törötti paikallaan, mutta puhelin ei suostunut näyttämään www-sivuja. Asensin lisäksi Zune-ohjelman, jonka avulla voi asentaa ohjelmia ja päivityksiä puhelimeen (vrt. iTunes). Ei vieläkään mitään eloa puhelimen dataliikenteessä. Menin syömään. Kun kokeilin ruokailun jälkeen puhelinta uudelleen, www-sivut latautuivat nätisti. Hyvä ruoka, parempi mieli. Myyjä puhui jotain puhelimen rekisteröinnistä. Edit: myös Roaming kannattaa laittaa päälle, koska Saunalahti ikäänkuin vierailee Elisan verkossa.

Pikaisen kokeilun jälkeen puhelin on yllättävän pirteä verrattuna iOS (eli iPhone)- ja Android-alustoihin. Www-selain toimii aivan yhtä vikkelästi kuin Microsoftin Hello Helsinki! -tapahtumassa, jossa kävin muutama päivä sitten ja jossa oli näytillä aivan uusimpia Windows Phone 7.5 -puhelimia.

Pettymys oli se, että LG Optimus 7 ei näytä osaavan suomenkielisiä valikoita. Puhelin on tuotu ulkomailta. Liekö se syy? Luulin, että Windows Phone 7.5 tuo suomenkielen kaikkiin Windows-puhelimiin. Nyt valikoiden kieli on englanti ja näppis ruotsinkielinen (åäö-näppäimet löytyvät).

Seuraavaksi yritän asentaa ohjelmia Market Placesta. Lisäksi pitää keksiä, kuinka saan otettua ruutukaappauksia puhelimesta. Se on Microsoftin mukaan aika vaikeaa. Ei ole mitään näppäintä ko. hommaa varten.


Mielestäni LG Optimus 7 on tyylikäs.Zunen kanssa ollaan naimisissa (vrt Applen iTunes).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti