perjantai 11. marraskuuta 2011

Mitä tehdä vanhalla Pentium 2 -kannettavalla?

Päätin asentaa vanhaan Pentium 2 -kannettavaan, jossa on 160 Mt RAM-muistia ja kovalevyä vaatimattomat 814 Mt, Debian Linuxin. Suuren RAM-muistin ansiosta kone boottasi niin asennuksen yhteydessä kuin myöhemminkin ja sain vaivatta asennuksen tehtyä. Konehan on viime vuosituhannen lopulta sentään :D. Wlan-kortti on Lucentin, joten kortti tunnistui tuli Debianin puolelta automaattisesti. Jouduin tyytymään WEP:in, mutta ei se mitään. Kovalevy on lähes täynnä jo nyt. Ihmeen rohmuja nämä käyttöjärjestelmät nykyään ovat!

Mitään graafista ei sentään voi vaatia tältä koneelta. Vaikka jokin hyvin kevyt ikkunamanageri toimisikin koneessa, viimeistään www-selain kyykyttäisi koneen täysin. Niinpä konetta kannattaa käyttää komentoriviltä (Command Line Interface eli CLI).

Asensin GoogleCL-paketin, jonka avulla voi kuulemma esim. kirjoittaa tätä blogia. Ideanani on selvittää, voiko komentoriviltä käyttää sosiaalisen median palveluja. No, tähän asti on selvinnyt, että voin ainakin kirjoitella blogiin. Se on ihan hyvä alku.

No niin, pitääpä kokeilla seuraavaa:

$ google blogger post --title "foo" "command line posting"

Postauksen otsikko olisi siis "foo" ja itse teksti tuo "command line posting".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti