maanantai 21. marraskuuta 2011

Uusia 4G-mittauksia tulossa - miten toimii Dual Carrier iltaisin?

Sain vinkin. Kannattaa kokeilla myös Saunalahden 4G-yhteydellä sellaista, että pakotetaan nettitikku Dual Carrier (eli DC-moodiin). Tämä tarkoittaa käytännössä, että tikku onkin vain 2*3G eli kaksi 3G-kanavaa on yhdistetty ja näin saatu tuplanopeuksinen 3G.

Dual Carrieria kannattaa kokeilla juurikin sen seikan takia, että se toimii eri taajuudella kuin LTE eli se varsinainen 4G. Koska 3G-verkoissa on iltaisin ruuhkaa ja koska Dual Carrier nimenomaan käyttää 3G-taajuuksia, voi olla vaikea päästä mukaan ja jakamaan kaistaa muiden 3G-käyttäjien kesken.

Jonkin verran minulla on hakusessa nuo taajuudet. Tähän asti olen pitänyt huolen, että 3G-nettitikustani on löytynyt tukea 900 -ja 2100 -taajuuksisille verkoille. No entäs tuo Dual Carrier? Sekö yrittää noihin samoihin verkkoihin?

Edit: nyt olisi sopiva aika mitata. Kello on 19.30. Vaan mitä valitsisin Mobile Partnerissa kohdassa "Verkko"? Haluan pakottaa nettitikun Dual Carrieriin, mutta kun sellaista valintaa ei ole listassa. Voinhan toki pysyä LTE:ssä eli aidossa 4G:ssä, mutta olisi ollut mukava mittailla myös Dual Carrier -nopeuksia.


Mikä yo. kuvassa on nk. Dual Carrier? Ei ymmärrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti