torstai 17. marraskuuta 2011

Saunalahdelta 4G - jopa 50 Mbit/s hintaan 19,90 €/kk

Jo odotinkin ja nyt on saatavana Saunalahdelta 4G-tikku ja siihen max. nopeuden 50 Mbits/s liittymä hintaan 19,90 €/kk. Elisan kuuluvuuskarttakin on uusittu ja 4G on siellä esillä.

Kun lueskelin keskusteluja aiheesta, kyseltiin, mikä on 4G:n minimivauhti. On turha maksaa 4G:stä, jos vaikkapa ilta-aikaan nopeus on vain muutamia megabittejä ja aamuyöstä pääsee maksiminopeuteen. Kuluttajat ovat selvästi tarkkana, koska muistissa ovat 3G:n ongelmat.

4G-puhelimia ei ole vielä juurikaan saatavana, joten on jälleen tyytyminen mokkulaan eli nettitikkuun, joka työnnetään kannettavan kylkeen. Mm. tabletit eivät hyödy 4G:stä ennenkuin niihin saadaan tavalla tai toisella tukea. Koko tabletti on siis vaihdettava uuteen tai jonkin ohjelmapäivityksen avulla yritettävä saavuttaa 4G:lle tuki vanhassa laitteessa. Ensiksi mainittu lienee se todennäköisin.

Saunalahden hinta (19,90 €/kk) on tyrmäävä ja houkutteleva. Minkä laitteen nettitikun lisäksi hankin? Osaavatko vaikkapa Nokian tulevat puhelimet 4G:n? Entä pitääkö heti rynnätä ostamaan 4G Saunalahdelta? Onko tarjous voimassa voimassa vain hetken aikaa? Kysymyksiä riittää.

Edit: Nettitikun vuokra on 4 €/kk eli yhteensä hintaa tulee 19,90 € + 4 € /kk.

Edit 2: Tuo Saunalahden tuote, jossa nopeus on  max. 50 Mbit/s nopeus ja hinta 19,90 €/kk, ei kuulemma ole oikea 4G (eli LTE?). Se onkin nk. Dual Carrier eli kaksi 3G-kanavaa on yhdistetty ja näin saatu vauhtia lisää. Em. tiedon sain Saunalahden myyjältä Lasipalatsin liikeestä. Samansuuntaisia kommentteja luin Saunalahden keskustelualueilta osoitteessa palsta.saunalahti.fi. Se 39,90 €/kk maksava tuote on nk. LTE ja oikea 4G.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti