sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Apple Keynote tulee

Maanantaina 11.6 Suomen aikaa klo 20 se alkaa - nimittäin Applen Keynote, jossa mahdollisesti julkistetaan myös Applen uusi televisioille tarkoitettu käyttöjärjestelmä. Ehkäpä töllötinkin saadaan nähdä. Aloitusajankohdan voi tarkistaa tästä osoitteesta: http://wheniskeynote.com/ .

Microsoft puolestaan kertoo, että heidän televisioon tarkoitettu alustansa on Xbox 360 (tai jokin tuleva seuraaja). Tottakai näin on, sillä Xboxissa on jo käytössä Windows 8 -tuoteperhettä tukeva Dashboard.

Puhutaan, että Applen pitäisi julkaista jotakin anti-TV -tyylistä, jotta markkinat kohahtaisivat. Todennäköisesti edesmenneellä Jobsilla on ollut näppinsä pelissä, kun uutta käyttöjärjestelmää on luotu.

Pian on kuluttajille tarjolla kolas rintama: ensin olivat vastakkain PC:t ja Macit, sitten tulivat iPhonet ja Windows Phone 7.5 -älypuhelimet ja lopulta nyt kamppaillaan olohuoneen herruudesta.

On mielenkiitoista seurata sitä, kuinka erilaiset Applen ja Microsoftin käsitykset televisiokäyttöjärjestelmästä ovat. Odotan, että eroavaisuuksia on ja paljon. Edelleen haluan nähdä ja kuulla, onko iPhonen ja iPadin iOS yhtään samannäköinen kuin televisiokäyttöjärjestelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti