torstai 7. kesäkuuta 2012

Aurinkopaneeli lataa älypuhelinta

Hankin retkikäyttöön tarkoitetun taitettavan aurinkopaneelin joku vuosi sitten. Aina keväisin ja kesäisin se on saanut ladata puhelinta. Tämänkertainen testi sisälsi kolme puhelinta: Nokia 3310 eli saippuakotelo (kuvassa oikealla), Nokia N900 -älypuhelin (kuvassa vasemmalla) ja Huawei U8180 Android-älypuhelin (ei kuvassa, koska sillä otin ao. kuvan :D).

Mikä oli tulos?

  • N900 ei oikein latautunut. Syy on mahdollisesti se, että akku oli lähes tyhjä. Kovasti kyllä virtaa alkoi kulkea paneelista akkuun, mutta kun puhelin keksi, että akku on tyhjä, myös lataus stoppasi. N900 ei muuten lataa myöskään kannettavani USB-portista ja sanoo:"Virta ei riitä".
  • Nokia 3310 on selvästi paneelin hyvä kaveri. Olen aiempina vuosina ladannut mestyksekkäästi näitä vanhoja nokialaisia. Harmi vain, mikäli GSM-verkot jossain vaiheessa ajetaan alas. Silloin saippuakotelo joutuu kierrätykseen.
  • Huawei U8180 latasi. Puhelimessa oli lähes täysi akku. Huawei on koko ajan taskussani. Siksi on hyvä, että paneeli toimii ykköspuhelimeni kanssa.
Suomen valon ei tarvitse olla nk. lämmintä
pystyäkseen lataamaan esim. kännyköitä.

Eri asia sitten on, kuinka kauan auringolla lataaminen kestää verrattuna siihen, että puhelin on laturissa kiinni. Toivoisin voivani päällystää talon seinät tuollaisilla paneeleilla. Sitten jo katsottaisiinkin illalla telkkaria. Jos ei paistaisi niin tehtäisiin iltaisin jotain muuta =). Utopiaako? Ei saa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti