lauantai 30. kesäkuuta 2012

JoikuSpot Light Symbian Bellessä

Kun on edelleen tuo Nokia C6-01 -puhelin ja siinä Symbian Belle, piti näin loman alussa kokeilla, kuinka JoikuSpot Lightin avulla voi jakaa 3G-yhteyden wlan-verkon avulla muille käyttäjille, esim kannettavalle tietokoneelle. JoikuSpot Lightia olen käyttänyt muissa nokialaisissa hyvällä menestyksellä satunnaisesti esim. mökillä.

JoikuSpot löytyy Belleä varten Ovi Storesta. Katso: http://store.ovi.com/content/7499?clickSource=search&pos=1 . Asennus kesti varsin kauan. En sitten tiedä, mistä se johtui. Sain ilmoituksen, että puhelin piti käynnistää uudelleen, jotta asennus tulisi valmiiksi.

Ohjelma kyllä käynnistyi, mutta ei suostunut jakamaan 3G-yhteyttä wlan-verkoksi. Sain virheilmoituksen. Ovi Storessa neuvottiin Belle-käyttäjiä laittamaan ennen JoikuSpot Lightin käynnistämistä wlan päälle. Jaa? Minulla kyllä oli wlan päällä ja kännykkä käytti jo valmiiksi kotona olevaa wlan-verkkoa. Olikohan tuo syynä siihen, että en saanut heti hommaa pelittämään. No, pari kertaa kokeiltuani ohjelma suostui toimimaan. Tein nopeusmittauksen kannettavalla tietoneella. Soneran yhteys lauantaina kesällä keskellä päivää on näköjään todella hyvä. En olisi uskonut. Katso ao. kuva.

Nyt siis voin jakaa vaikkapa mökillä yhteyden (kunhan vain ohjelma suostuu pelaamaan :/ ) vaikkapa kannettavaa varten. Virtaa tuo 3G.n jakaminen toki vie. Onneksi JoikuSpot Light on saatavana Bellelle, kun jopa Windows Phone 7.5 ja 8 osaavat saman tempun eli yhteyden jakamisen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti