tiistai 19. kesäkuuta 2012

Google julkistaa oman edullisen tabletin 27.6.2012

Meillä totisesti on viimeistään kuluvan kuun lopussa PC:n ja älypuhelimien rinnalla ihka oikeat tablettimarkkinat. Applen iPad tai Samsungin Galaxy Tab eivät ole enää ainoita. Nimittäin Microsoft julkisti juuri oman Srface-tablettinsa. Kesäkuun lopulla Google julkistaa oman edullisen Nexus-tablettinsa. Mikä jännittävintä, käyttöjärjestelmästä ei ole vielä varmuutta. Se voi olla Android tai Chrome. Jiihaa! Yleensä kesät ovat olleet tylsiä laitteiden ja ohjelmistojen julkistusten osalta. Nyt on, mitä seurata!

Mielestäni on hyvä, että saadaan nähdä tämä tablettivaihe. Jo on aika, että laitteisiin voi syöttää tietoa koskettamalla. 1980-luvulla oli PC:ssä lupa käyttää näppäimistöä. Hiiri onkin sitten ollut se toinen tapa ohjata graafista käyttöliittymää. Kolmanneksi "ehti" kosketusnäyttö.

Voidaan sanoa, että Microsoftin Surfacen ja Googlen Nexuksen myötä syntyvät aidot ja vakavasti otettavat tablettimarkkinat, joita ei voi verrata mihinkään minikannettavaboomiin. Sano, oi sano, että Googlen Nexus maksaa uutena Suomessa alle 200 €!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti