keskiviikko 1. lokakuuta 2014

2020-luvulla maksat Windowsin käytöstä kuukausittain - siirry Linuxiin

Microsoft julkaisi syyskuun viimeinen päivä 2014 uusimman käyttöjärjestelmänsä nimeltä Windows 10. Tuo numero merkitsee sitä, että seuraava Windows on vain... Windows. Suurien yksittäisten julkistusten aika on ohi.

Mitä sitten tulee kympin jälkeen? Ensinnäkin Windows tulee päivittymään koko ajan. Se saa uusia piirteitä jatkuvasti ja pientä hiomista tapahtuu sekä käyttöliittymässä että "pellin alla". Kuinka söpöltä tuo kuulostaakaan. Vaan kuka maksaa tämän? No sinä tietysti! Tuleva hinnoittelumalli on samanlainen kuin vaikkapa kodin kiinteä Internet-yhteys. Maksa ~ 20 euroa kuukaudessa niin saat käyttää uusinta Windowsia.

Nauti siis kymmenluvusta, jota elämme. Voit vastaanottaa tietoturvapäivitykset Windows 7 -versiolle aina vuoteen 2020 saakka. Sitten on mietittävä homma uudelleen. Pitäisikö panna sivuun pari PC-tietokonetta, asentaa Linux ja opiskella Linuxin perusteet? Näin PC, jossa uusi kuukausihintainen Windows olisi aivan liian kallis, voisi jatkaa elämäänsä uuden käyttöjärjestelmän Linuxin turvin. Ja hei, kukkarosi kiittää.

 
Tux

1 kommentti:

  1. Itse siirryin Linux käyttäjäksi kuukausi sitten, kun lopullisesti. Käytän Linux Mintin uusinta versiota.
    Sori vaan Windows, mutta linux peittoaa sinut nopeudellaan ja sovellusten automaattisella päivityksellä kymmen nolla.

    VastaaPoista