torstai 2. lokakuuta 2014

Windows 10 saatavana - tältä se näyttää!

Nyt pyörii kotona Windows 10:n esiversio! Kyseisen käyttöjärjestelmän hankkiminen oli helppoa. Ensin siirryin osoitteeseen preview.windows.com ja liityin Microsoft-tilini avulla Insider-ohjelmaan. Tämän tein Windows-koneella ja Internet Explorerilla (IE varmuuden vuoksi), sillä Chromebook ja Chrome OS eivät ko. sivustolle kelvanneet.  Lopulta pääsin lataamaan englanninkieliset 64- ja 32-bittiset ISO-levykuvat (=imaget). Kirjoitin ISO:t asennusmedialle ja tein asennuksen, joka ei kestänyt kymmentä minuuttia kauemmin.

Windows 10:n esiversio vaikuttaa lyhyen parituntisen kokeilun perusteella sekoitukselta Windows "seiskaa" ja "kasia". Hyvää on Start-valikon paluu. Peruskäyttäjä kiittää. Ilman Start-painiketta Windows 10 tuskin kaupaksi. Olisin halunnut säilyttää Modern-tyylisen Start-näkymän, mutta sellaista en löydä Windows 10:stä. Ehkä on parempi, että luovutaan kahdesta käyttöliittymästä. Harmi sinänsä, koska nykyinen Windowsin Desktop on jo vanha. Vaan niin on myös Applen OS X:n vastaava!

Löytyy jo kritisoitavaakin. Jos avaan Notepadin, kirjoitan tekstiä ja tallennan, saan sen Windows 7:sta tutun tallennusikkunan. No, hain Windowsin Storesta ihan kurillani Microsoftin Fresh Paintin. Kun tuossa sovelluksessa tallennan, ikkuna onkin ihan erilainen eli sellainen Modern-tyylinen. Joo, selviän kyllä siitä tallentamisesta, koska harjoittelin aiemmin tuota Windows 8/8.1-alustalla. Vaan entäpä se tavalllinen käyttäjä? Miten selitetään, että on opeteltava kahdet eri tallennusikkunat? Ei hyvä.

Nyt pitää kokeilla lisää Windows "kymppiä" ja lukea muiden kokemuksista. Toivotaan, että ensi kesään mennessä saadaan ulos "kasia" kypsempi Windows. Mikäli näin ei käy ja "kymppiäkin" hyljeksitään, se on Microsoftin menoa se.


Windows 10 ja Start-valikon paluu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti