sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kokeiltua: Yle Areenan iPad-versio tukee nyt Chromecastia

Huomasin, että Yle Areenan iPad-versioon on tullut tuki Googlen Chromecast-donglelle. Heti piti päivittää iPad Minin Areena-sovellus. Toden totta! Uudesta ominaisuudesta kerrottiin Areena-sovelluksen käynnistyksen yhteydessä (katso kuva).

Yle neuvoo, että ensin käynnistetään Areena-sovellus ja valitaan haluttu TV- tai radio-ohjelma. Kun ohjelman toistaminen on aloitettu, iPadin oikeaan alakulmaan ilmestyy cast-ikoni, jota painamalla pääsee valitsemaan Chromecast-laitteen. Tämän jälkeen toisto peilautuu TV:n ruudulle. Areena-sovelluksesta voi siirtyä pois toiston ajaksi. Kun halutaan lopettaa peilaaminen, avataan Areena-sovellus ja katkaistaan Chromecast-yhteys.

Pitihän sitä kokeilla ihan käytännössä. Halusin kokeilla suoran lähetyksen toistamista. Tehdas-niminen sarja näkyi suorana oikein hyvin. Myönnän toki, että testi kesti vain muutamia minuutteja. Helppoa ja sujuvaa iPadin Yle Areena-sovelluksen ja Chromecastin yhteistyö oli.

Kerran monta vuotta sitten piti katsoa Areenasta jonkun sarjan väliin jäänyt jakso ihan kiinteän Internet-yhteyden yli eikä siitä tullut oikein mitään, kun koko ajan pätki. Voisin kuvitella, että nk. Yle-veron maksajat käyttävät tätäkin palvelua (iPad-Chromecast -yhdistelmä) hyvinkin taajaan. Uskon, että tämä tapahtuu kotitalouksissa, joissa on käytössä kiinteä verkkoyhteys ja wlan. Toivotaan, että Ylen palvelimet pelaavat jatkossa ja jaksavat palvella kaikkia innokkaita katsojia. Chromecast-tuki Androidin Areena-sovellukselle on tulossa myöhemmin kuluvana syksynä.

Chromecast-tuesta tiedotettiin selkeästi
sovelluksen päivityksen jälkeen

Oikeassa alakulmassa on cast-kuvake

iPadilla voi tehdä muuta samalla, kun Chromecast
toistaa suoraa lähetystä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti