perjantai 18. marraskuuta 2011

Saunalahti 4G vauhdissa

Asensin 4G-nettitikun (Huawei E398) Windows 7 -käyttöjärjestelmään. Mobile Partner toimii aivan samalla tavalla kuin 3G-tikkujen kanssa. Tein sellaisen muutoksen tikun asetuksiin, että pakotin tikun LTE-verkkoon. Mitään muuta verkkoa ei saa käyttää. Jonkin aikaa jouduin odottamaan, että tikku löysi verkon. Sitten pääsin tekemään nopeustestejä.

Kokeilin Tornion nopeustestiä osoitteessa http://nopeustesti.tornio24.net/ ja Speedtest.net-palvelua osoitteessa http://speedtest.net/ . Tavalliseen tapaan Torniosta sain alhaisemmat lukemat kuin Speedtest.net-palvelusta. Näin minulle on käynyt ennenkin 3G-mittauksissa. Päätin ladata Debian Linuxin iso-imagen Funetista. Sen sain vauhdilla 50 Mbit/s noin suurin piirtein. Katso kuvat alla.

Auts! Tikku on nyt todella kuuma. Istuntoni on kestänyt vasta 45 minuuttia. Saunalahdelta kerrottiin, että tikku alentaa automaattisesti vauhtia, kun lämpöä on liikaa. Pakotin tikun LTE-nopeuksiin, joten kohta näen, mikä on LTE:n minimivauhti, kun kuuma tikku alentaa vauhtiaan ;-).

Paikkakuntana tässä testissä on Helsinki ja kaupunginosa Pikku Huopalahti. En ole koneen kanssa aivan ikkunan vieressä, joten kuuluvuus on varsin hyvä. Ajankohta on perjantai-ilta ja puoli yhdeksän uutiset.

Näitä testejä jatkan seuraavat kaksi viikkoa. Sitten tämä Saunalahden liittymä tikkuineen pitää palauttaa. Halpaa hupiahan tämä on - ei maksanut kuin vaivan. Noudin tikun Saunalahdelta ja sovin kahden viikon kokeiluajasta, jonka aikana saan palauttaa tuotteen. Onpa hyvää palvelua Saunalahdelta!


Huawei E398 on isokokoinen tikku ja käy kuumana.


LTE on nyt päällä.


Torniosta sain vauhdiksi 28,5 Mbps.


Speedtest.net mittasi lukemat 46 ja risat Mbit/s.


Debian siirtyi Funetista ripeästi.

5 kommenttia:

 1. Hienoa! Koskahan se verkko saataisiin tänne Vihtiin? T Jussi

  VastaaPoista
 2. Kuulemma 100 uutta tukiasemaa on tulossa aivan lähiaikoina. En ole löytänyt listaa, mitkä ne paikkakunnat ovat.

  VastaaPoista
 3. ^Mistä muuten on tuo tieto sadasta uudesta tukiasemasta?

  VastaaPoista
 4. Tosta luin:

  http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=3983

  VastaaPoista
 5. Hapatusta se kuitenkin, kunnes se jonain päivänä on joka tuvassa.

  VastaaPoista