lauantai 25. helmikuuta 2012

AppGyver tekee iPad-ohjelmien kehittämistyön helpommaksi

Menin mukaan (tais siis minut hyväksyttiin) AppGyver-kehitystyökalun beta-testaukseen. Ohjelmalla voi luoda sovelluksia iPadille. Ensin kirjoitetaan HTML5-, CSS- ja JavaScript-koodia. Sitten liitetään iPad samaan langattomaan verkkoon tietokoneen kanssa. iPadiin ladataan lisäksi AppGyver-sovellus, joka käynnistetään. Kun tietokone ja iPad löytävät toisensa langattomassa verkossa, voidaan esikatsella, miltä koodattu sovellus näyttää. Kun koodiin tehdään muutoksia, tarvitsee ainoastaan ravistaa iPadia. Näin sovellus päivittyy ja muutokset saadaan näkyville iPadissa.

Itse koodaus on sitä samaa kuin vaikkapa Notepadilla tehtynä. On tunnettava koodi. Toki mukana on joitakin esimerkkejä.

Oman lisämausteensa tuo se seikka, että osa ohjelmasta toimii pilvessä. Tiedetäänkö AppGyverin luoneessa yrityksessä, mitä esim. minun koneella kokeillaan ohjelmoida AppGyverilla? Hmm.


AppGyver Windows 7:ssa

2 kommenttia:

 1. Hei, kuinka sait AppGyver -appisi toimimaan iPadillä natiivisti? Mulla ei ainakaan toimi muuten kuin samalla tavalla kuin iPhone-app. Eli "emuloimalla", eli se on pienennetyssä ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Uusimmassa versiossa joka on ladattavissa iPad on tuettuna jo alustavasti (portrait, fullscreen), http://www.appgyver.com -- parannamme tukea piakkoin (portrait + landscape orientation)

   - Matti / AppGyver

   Poista