perjantai 17. helmikuuta 2012

Windows 8 + ARM-prosessori = kuin Windows NT aikoinaan

Muistan, kun Microsoftilla oli tarjolla yrityksiä varten käyttöjärjestelmä nimeltä Windows NT. Sen versiolle 3.51 oli saatavana vain Office-paketti. Mitään muita ohjelmia ei kukaan tai mikään taho halunnut kirjoittaa NT:tä varten. Sitten julkaistiin Windows NT 4. Sen käyttöliittymä oli samanlainen kuin Windows 95:ssä. Vasemmassa alakulmassa oli Käynnistä-painike aivan kuten nykyisessä Windows 7:ssa.  Kun tukihenkilö poistui asennuksen jälkeen työkoneeltani, Windows NT 4 toi eteeni sinisen ruudun. Kone oli mennyt jumiin. Niinpä käyttöjärjestelmän nimi lausuttiinkin näin: "Windows eN Tee mitään".

Microsoft päätti, että Windows 95:lle ohjelmoitujen ohjelmien tuli toimia sekä NT 4:ssä että 95:ssä. Se olikin järkevä päätös, vaikka NT 4 ei mikään multimediakäyttöjärjestelmä ollutkaan. Yhtäkkiä NT 4:lle oli saatavana vallan mahdottoman paljon ohjelmia.

Kun nyt katson tilannetta Windows 8:n ARM-porttauksen osalta, omituinen Déjà vu eli tuttuuden tunne saa minut valtaansa. Nimittäin Windows 8 tulee ARM-pohjaisiin tabletteihin - Officen saattelemana. Onko Windows 8 ARM-siirros aikamme Windows NT 3.51, jolle ei ole juurikaan ohjelmia saatavana? Tuskin tällä kierroksella tehdään samoja munauksia kuin aikoinaan. Tai niin ainakin toivon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti