perjantai 17. helmikuuta 2012

Tarkat "specsit" vai ei?

Windows Phone 7.5- ja iOS -käyttöjärjestelmät toimivat, kunhan rauta eli puhelin on juuri tietynlainen; ruutu on oikean kokoinen tai muistia on sovittu määrä. Tämä on yksi tapa lähestyä puhelinmaailmaa.

Android puolestaan on joustavampi kuin nuo kaksi edellä mainittua. Esimerkiksi Huawei Ideos U8180 -matkapuhelimessa on vain 2,8" näyttöruutu. Käyttöjärjestelmänä on Android 2.2.2. Pienestä koostaan huolimatta puhelin toimii vallan mainiosti (kunhan käyttäjä osuu sormillaan pikkuisiin kuvakkeisiin).

Androidin sanotaan olevan hyvin hajanainen, mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan. Voidaan ajatella, että tarkoituksella Androidin annetaan venyä aina Huawein kaltaisista halvoista pikkupuhelimista suuriin tabletteihin ja jopa televisioihin. Koska muut (Apple ja Microsoft) ajattelevat asioista toisella tavalla, Google voi touhuta Androidin kanssa juuri niinkuin sitä huvittaa. Pieni epäyhtenäisyys tai hajanaisuus ei paljon paina, kun voidaan todeta, että päivittäin otetaan käyttöön mielettömät määrät uusia Android-puhelimia.

Yksi ongelma on sama kaikille kolmelle mainitulle puhelinalustalle. Mikäli hankin käytetyn puhelimen sanotaanko vaikkapa kahden vuoden kuluttua, en välttämättä voi asentaa mitään kovin tuoretta käyttöjärjestelmää puhelimiin. Vai mitä sanotte, mitä asennan vuonna 2014 Nokia Lumia 800:an tai iPhone 4-puhelimeen. Tai kuinka käy Huawein pikkupuhelimeni? Voisiko siihen saada päivitetyn Androidin? Tuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti