tiistai 7. helmikuuta 2012

Huomio kaikki alle viisikymppiset - et tule saamaan eläkettä

Ennusteiden mukaan alle viisikymppisten eläkkeitä ei enää ole maksamassa riittävästi jälkipolvea. Ala siis suunnitella, mitä *työtä teet*, kun jäät eläkkeelle. Perusta jo nyt yritys, kun vielä on mahdollista työskennellä nk. renkinä eli tavanomaisena työntekijänä.

Pian voit asteittain ajautua tahtomattasi ensin osa-aikayrittäjäksi, kun kokopäiväisiä renkejä ei enää ole. Tästä sitten ei ole enää pitkä matka 100 % :n yrittäjyyteen. Mikäli em. tuntuu vastenmieliseltä, edessä voi olla fyysisiä ja/tai mielenterveydellisiä ongelmia. Riittävän ajoissa perustettu oma yritys antaa suojaa edes jonkin aikaa. Ajat ikäänkuin hybridi-autolla tehden välillä töitä oman firman piikkiin ja välillä keikkoja tavanomaisella verokortilla.

Valmistaudu myös tarjoamaan palveluksiasi laajalla skaalalla ellet omaa jonkin alan syvää osaamista (ja jota osaamista sinulta myös ostetaan!). Voi olla, että teet töitä aivan milloin vain kellon- tai vuodenajoista riippumatta. Luppoajat pidät kuntoasi yllä, jotta kelpaat suorittamaan hommiasi.

Em. tavalla toimien voit saavuttaa korkean iän, koska et ehdi sauhuttaa ja juoda terveyttäsi. Olisit kiitollinen, että saat mahdollisuuden työskennellä eikä liiketoimiasi estä kukaan tai mikään. Olet vapaa toimimaan tavallasi! Olkoon tämä blogimerkintä ja nämä ajatukseni presidentinvaalin jälkeistä muminaa. Vaan toteeksi tuo tulee! Tavataan ko. asian ääressä sanotaanko 20 vuoden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti