keskiviikko 1. helmikuuta 2012

ZTE Blade:n päivitys Android 2.1 -> 2.2

Jaahas. Jälleen on pöydällä hyväkuntoinen ZTE Blade -kännykkä, tämä Kiinan lahja Suomelle ja joita Saunalahti on jakanut mobiililiittymänsä kylkiäisenä viime ja kuluvana vuonna suuret määrät. Puhelimessa toimii Android-käyttöjärjestelmä. Vaan kun tämä minun puhelin on jo vuoden vanha ja siinä on asennettuna Android 2.1. Tiedossani on, että Saunalahti on julkaissut päivityksen eli Androdi 2.2 on saatavilla. Nyt pitäisi vain löytää se päivityspaketti ja vieläpä asentaa (jatkuu)...

...(jatkuu) Päivitys löytyi ja linkki on tässä: http://www.elisa.fi/saunalahti/asiakaspalvelu/4160.15/zte-android-2-1-2-2-paivitys/ . Suositellaan vain edistyneille käyttäjille. Jaa? No minä kannatan edistystä. Nimittäin kehitys kehittyy. Eikös sellainen sanonta olekin? Tällä kertaa kannattaa vilkaista manuaalia. Vanha kunnon Reaf That ***** Manual kyllä pitää paikkansa (jatkuu)...

...(jatkuu) Ohjeet päivitystä varten ovat pdf-muodossa: http://www.elisa.fi/elisa/docimages/attachment/tuki/ZTE_update.pdf . Ensin tulee ladata ja asentaa päivitysohjelma tietokoneeseen ja sitten käynnistää puhelin USB-piuhan ollessa kiinni nk. FTM-tilaan. Kääk! Kohta olen varmaan itsekin FTM-moodissa??? Kuulostaa dramaattisemmalta kuin onkaan, kaikki edelleen ok. (jatkuu)...

...(jatkuu) Tuossa alla on tuo päivitys alkamassa. Piti ajaa kyseinen päivitysohjelmaa pääkäyttäjänä. Tästä kyllä mainittiin vaan arvatkaa muistinko. Onneksi ohjelma itse huomautti asiasta, tosin ensin aika merkillisillä merkeillä :D.


Ao. kuvassa puhelin on FTM-tilassa (ja minäkin melkein!).


(jatkuu)...


...(jatkuu) Puhelin on päivitykseen jälkeen irroitettu USB-piuhasta ja yrittää käynnistyä ensi kertaa Android 2.2 -tilaan. Tämän luvataan kestävän minuutteja. Taidan hakea lisää kahvia.


Nyt on Android 2.2 asennettu.

Android 2.2 on siksi tärkeä, että sen avulla voi jakaa Internet-yhteyden langattomasti. ZTE Blade voi siis toimia langattomana tukiasemana ja näin muut laitteet voivat hyödyntää Saunalahden 3G-liittymääni. Tämä homma on nyt siis valmis. Android 2.3 tai 2.4 eivät ole virallisesti saatavana tälle puhelimelle.5 kommenttia:

 1. Moro voitko kertoa miten sait 3g nettiyhteyden toimimaan koska mulla ei toimi tai siis en osaa tehdä sitä ja päivityksen olen jo tehny.

  VastaaPoista
 2. Jos operaattori ei lähetä tekstiviestinä asetuksia, ne pitää syöttää itse. Etsi APN ja aseta se. Yleensa se on nimeltään "internet", mutta joskus esim. internet.saunalahti. Minulla oli samantapainen ongelma Android 2.1:n kanssa (vanhempi Samsung Galaxy).

  VastaaPoista
 3. voitko näyttää esimerkin tai jotai koska en oikeesti osaa yhtää mitää tästä puhelimeesta. Ja kiitos kun vastasit!

  VastaaPoista
 4. Ehdotan seuraavaa:

  Käyt operaattorisi kaupassa. Kehut operaattorin maasta taivaaseen - ja pyydät samalla apua asetuksissa. Mikäli apua ei tule, voi aina uhata siirtymisellä kilpailijalle. Saunalahti ainakin auttaa kyseisissä asioissa aivan kädestä pitäen.

  VastaaPoista
 5. Kummastipa tämän jutun lukeminen laski kynnystä päivittää itsekin. Helppoahan tuo on, ei tarvita mitään ihmeellisiä taitoja.

  Se on harmillista, että operaattorin lähettämät asetusviestit eivät vaikuta Bladessa toimivan. Ei toiminut dna:lla, eikä liioin Telefinlandilla. Telefinlandille kun tästä ilmoitin (kun netistä löytämäni asetukset eivät oikein täsmänneet kännykän kohtien kanssa), sieltä sitten soitettiin takaisin ja neuvottiin kädestä pitäen, niin että homman sai pelittämään.

  VastaaPoista