sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Summa summarum - mitä näitä käyttiksi ym. on ollut?

Tuossa aloin miettiä, mitä mobiilikäyttöjärjestelmiä ja laitteita on tullut ja mennyt. Avoimet ovet ovat olleet ja saaneet mennäkin. Suremaan ei ole jääty. Muistan ainakin seuraavia:

Nokia 770 Internet Tablet (joku Linux?)
Nokia N800 Internet Tablet (joku Linux?)
Nokia 5230 (Symbian 60?)
iPhone 2G (iOS 3?)
iPhone 3G (iOS 3.1.3)
iPod touch 1st gen (iDroid)
Samsung Galaxy Tab P1000 (Android 2.2-2.3.x)
ZTE Blade (Android 2.1-2.2)
LG Optimus 7 (WP7.1-7.5)
iPad 1st gen (iOS 5)

Tuosta puuttuu osa vaan kun en muista kaikkia. Pidin erityisesti iPhone 2G:stä Ja ZTE Bladesta. Molemmat olivat edullisia ja silti aivan riittävän hyvin toimivia. En pitänyt akun lyhyestä kestosta missään mobiililaitteessa. Tässä mielessä Symbian-pohjaiset laitteet ovat parhaita. Ilman kosketusnäyttöä Symbian-laitteen akku kestää vaikka kuinka pitkään (= peruspuhelin :D). Olen vähän huono vertailemaan mobiilikäyttöjärjestelmiä. Mukaudun tilanteeseen. Siksi mielestäni Windows-puhelin ei ole sen parempi kuin huonompikaan kuin iPhone tai Android-pohjainen laite.

Mobiililaitteiden rinnalla oli tietysti tietokoneita ja niiden käyttöjärjestelmiä, mutta se onkin toinen juttu. Sama sekakäyttö on ollut vallitsevana tietokoneissanikin. Jopa DOS on tulossa takaisin, kunhan saan sen vuoden 1983 koneen, joka odottaa minua kaverin varastossa Kuopiossa. Lerppuja kun löytäisin jostain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti