sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hyvin pieniä tietokoneita tulossa - Raspberry Pi on näihin verrattuna todella suuri

Luottokorttikokoinen tietokone Raspberry Pi on näppärän kokoinen ja soveltuu moneen harrastehommaan. Mutta parempaa (tai pahempaa, miten vain) on tulossa. Miniatyyritietokoneita saadaan jonkin ajan kuluttua markkinoille. Jotakin koosta kertoo se, että puhutaan avaimenperätietokoneista.

Pieni koko ei välttämättä ole ihan joka paikassa etu. Esimerkiksi lisälaitteiden liittäminen on hankalaa, sillä vaikkapa USB-liitäntä on suurikokoinen eikä sellaista kannata ympätä mukaan pikkuruiseen tietokoneeseen. Niinpä käyttötarkoitusta pitää miettiä huolella.

Myös virransyöttö on haastavaa. Vaikka pikkuinen tietokone tarvitsisikin vain vähän virtaa, pitää kuitenkin huolehtia akuista tms. ja niiden lataamisesta. Aurinkopaneeli saattaa toimia joissain tilanteessa, mutta ei taatusti taskun pohjalla avaimenperätietokoneessa.

Toivotan nämä pikkuruiset tietokoneet lämpimästi tervetulleeksi. Näin asioiden pitää mennä. Uutta pukkaa ja uudenlaisia tapoja käyttää tietokoneita.

PS Kyllä Raspberry Pi:llä on edelleen paikkansa. Pikkuruiset tietokoneet mittaavat lähinnä liikettä tai lämpötilaa. "Raspilla" voi sentään ajaa jopa Linuxia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti