keskiviikko 1. toukokuuta 2013

LibreOffice (alfa) for Android

LibreOffice on suosittu toimisto-ohjelmisto, jonka voi ladata maksutta verkosta. Se toimii Windowsin, Mac OS X:n ja Linuxin päällä. Tähän asti LibreOfficea on käytetty tietokoneissa, siis pöytä- ja kannettavissa koneissa. Nyt on saatavana varhainen versio LibreOffice:sta (alfa) myös Android-laitteille.

Googlen omasta Play-kaupasta ei LibreOfficea voi (ainakaan vielä) löytää). Sen sijaan tulee ladata apk-paketit ja tallentaa ne tablettiin. Tämän jälkeen apk:t vielä asennetaan. Katso siis seuraava linkki, josta apk:t löytyvät: http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/Android-ARM@24-Bytemark-Hosting/current/

Koska LibreOffice on vasta alfa-vaiheessa, on turha odottaa, että ohjelmisto pysyisi edes kunnolla pystyssä. Sen sijaan mielenkiintoista on kokeilla, miten LibreOfficen valikoita pystyy painamaan sormella. Voiko alasvetovalikoihin perutuva käyttöliittymä toimia ihan tuosta seitsemän tuuman pienessä tabletissa puhumattakaan Android-pohjaisesta älypuhelimesta? Kuinka nopea (tai hidas) LibreOffice on tabletissa? Kuulemma joidenkin kuukausien päästä voidaan odottaa stabiilimpaa versiota.

Kiitos kyllä, haluan käyttää LibreOfficea Androidissa. Nimittäin 3G- tai wlan-verkot eivät ole aina saatavilla. Silloin ei voi käyttää esim. Google Docs -palvelua. LibreOfficella voin tallentaa ja avata vaikkapa Microsoft Officen docx-, xlsx- tai pptx-tiedostoja ja vieläpä nk. offline enkä siis tarvitse yhteyttä verkkoon. Tämä on ohjelmiston etu. Lisäksi Microsoft yrittää kiskoa vuosikorvausta Office365 -toimisto-ohjelmastaan. LibreOfficen voi saada käyttöön ilman mitään maksuja. Tuossa on mainittuna syitä, miksi LibreOfficelle on oma paikkansa myös tablettimaailmassa.

1 kommentti:

  1. Microsoftin ilmaisessa SkyDrive-pilvitallennuspalvelussa on voinut jo pitkänpitkän aikaa käyttää myös Androidilla (esim. Firefoxilla ja Chromellakin) perus-netti-versioita MS Office -sovelluksista ihan ilmaiseksi. Ovat paljon parempia ja luotettavampia käyttää, kuin esim. Google Docs ja niissä voi tallettaa sekä avoimen dokumenttistandardin OpenXML -muotoon että myös odf-muotoon.

    VastaaPoista