lauantai 15. marraskuuta 2014

Jouluksi Android 5 ja synttäriksi ensi kesänä Windows 10 - veronpalautukset sukanvarteen

Ajat ovat nyt sellaiset, että on pantava sukanvarteen, minkä pystyy. Tämä tarkoittaa, että kaupassa käydään hakemassa lähinnä muonaa. Tietotekniset vehkeet saavat jäädä hyllylle. Onneksi Google ja Microsoft tarjoavat softaa, jonka voi tunkea vanhaankin rautaan. Ehkä ihan ilmaisia lounaita ei ole ja yksityisyys myydään jälleen kovaan hintaan vaan eipä tarvitse lähteä jouluruuhkaan eikä kolkutella edes verkkokaupan ovea.

Asensin juuri hetki sitten Nexus 4 -puhelimeen Googlen uusimman Androidin, versionumeroltaan 5. Olihan puhelimeni jo peräti (!) kaksi vuotta vanha, joten on kiiteltävä polvillaan, että näinkin vanhaa rautaa vielä tuetaan ;P. Uusin Android 5 on siis joululahja. Mikäli vaimo tekee pyhiksi kaloja niin se on siinä. Veronpalautukset laitetaan "fickaan".

Ensi keväänä tai alkukesästä saadaan tukku softaa Microsoftilta. Uusi Windows 10 julkaistaan. Sen asennan kannettavaan, jossa nyt on Windows 8.1. Microsoft on ainakin melkein luvannut ilmaisen päivityksen. Edelleen Officen beta-versio ilmestyy puolen vuoden sisään. Kolmas Microsoftin softa on Office for Android. Ilmoittauduin beta-testaajaksi. Toivottavasti pääsen mukaan.

Varmasti tällainen pihtailu huomataan softafirmoissa. Mitkä ovatkaan 2020-luvun ansaintamallit, kun mm. Windows 7:n tuki loppuu juurikin vuonna 2020? Ettei vain tulisi Windowsiin kuukausihinnoittelu! Selvää on, että nykyisillä malleilla ei voida jatkaa enää tulevaisuudessa. Vaan sitä ennen laitan veronpalautukset sukanvarteen pahan (softa)päivän varalta.

Android 5 Nexus 4 -puhelimessani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti