maanantai 16. heinäkuuta 2012

MeeGo muuten toimii myös tietokoneessa - sopiva Intel-tablettiin? Tuskin!

Tiesittekö, että MeeGo:a voi ajaa myös Intel-pohjaisessa tietokoneessa? Itselläni on Acerin miniläppäri ja siinä Intel Atom 1,6 GHz:n prosessori. Kovalevynä toimii 8 Gt:n kokoinen SSD. RAM-muistia on 1 Gt. Tuollaisessa ympäristössä olen kokeillut MeeGo:a, jota oli aiemmin kehittämässä mm. itse Intel. Viralliset sivutkin näyttävät vielä olevan olemassa: https://meego.com/devices/netbook .

Meneekö homma nyt niin, että Jolla valmistaa ensin älypuhelimen, jossa on prosessorina jokin ARM ja käyttöjärjestelmänä Jollan itsensä modifioima MeeGo. Kyllä varmaan. Sitten saattaa tulla seuraavaksi ARM-pohjainen tabletti tms. laite, jossa on jälleen Jollan MeeGo. Ehkäpä.

Vaan entäpä Intel? Mitä jos Intel haluaa vaikkapa Jollan kaveriksi? Tuskinpa pieni yritys, kuten Jolla, jaksaa pitää yllä kahta eri alustaa. Microsoftilla on paukkuja tuollaiseen, ei muilla.

Yksinäisen ja hylätyn osa ei ole mukava. Intel taitaa sittenkin valita Microsoft Windowsin virallisesti tuetuksi käyttöjärjestelmäkseen tableteissa ja tietokoneissa. MeeGo for Intel saa mennä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti